Fostul CEO Yahoo abia așteaptă să se reîntoarcă la serviciile GMail

Fostul CEO Yahoo abia așteaptă să se reîntoarcă la serviciile GMail

După ce s-a aflat aproximativ 5 ani la cârma Yahoo, Marissa Mayer și-a dat demisia din poziția de CEO și s-a aruncat la o afirmație destul de curajoasă.

Înainte să ajungă la Yahoo, Marissa Mayer a lucrat timp de 13 ani la Google pe mai multe poziții de conducere. În perioada în care a operat în structurile gigantului din Mountain View, s-a implicat în mod direct în mai multe proiecte importante cu repercusiuni pe termen lung. Printre altele, a fost responsabilă de începuturile Gmail, cel mai popular serviciu de email la nivel global la ora actuală.

Perioada în care a lucrat la Yahoo nu a fost neapărat una foarte bună pentru companie. După o serie de scandaluri în care s-a aflat că sute de milioane de utilizatori au avut conturile vulnerabile, Yahoo a sperat să finalizeze o procedură de vânzare. La ora actuală, operatorul american de telefonie Verizon a finalizat achiziția Yahoo, iar Marissa Mayer și-a dat demisia din poziția de CEO.

Câteva zile mai târziu, Marissa Mayer a făcut o afirmație îndoielnică în cadrul unei conferințe desfășurată la Londra. Întrebată în acel context cu ce plănuiește să facă după încheierea colaborării cu Yahoo, aceasta a răspuns foarte senină că abia așteaptă să folosească din nou Gmail. Imediat după, a insistat pe subiect, afirmând că este mai eficientă atunci când folosește unelte de productivitate pe care le-a creat ea însăși.

Deși este foarte probabil ca respectivul set de replici să nu fi fost menit ca o ofensă la adresa Yahoo Mail, Marissa Mayer s-a arătat obligată să clarifice pe Twitter ce a vrut să zică de fapt la Londra. Ea a atras atenția asupra faptului că va continua să utilizeze și ,,excelentul Yahoo Mail”, deoarece echipa care a lucrat la el a creat un produs care este ,,îmbunătățit dramatic.” Rămâne să vedem acum care va fi următorul punct pe CV-ul fostului CEO.

Citește și: