Marissa Mayer pierde funcția de CEO la Yahoo, dar se îmbogățește

Marissa Mayer pierde funcția de CEO la Yahoo, dar se îmbogățește

La scurt timp după confirmarea achiziției Yahoo de către Verizon, aflăm că Marissa Mayer nu va mai fi CEO-ul companiei după respectiva tranziție.

În urmă cu aproximativ un an discutam pentru prima oară despre achiziția Yahoo de către Verizon pentru suma de 4,83 miliarde de dolari. După ce au ajuns online mai multe seturi de informații despre sesiuni de hacking, prețul a scăzut cu 350 de milioane de dolari, dar s-a bătut palma.

Cea mai mare parte a diviziilor Yahoo împreună cu majoritatea patentelor deținute de gigantul din online vor intra în posesia Verizon în viitorul apropiat. Singura divizie care va rămâne independentă va fi o companie de investiții intitulată Altaba. Respectivul nume va fi folosit în contextul în care marca înregistrată Yahoo va intra de asemenea în portofoliul Verizon.

Deși nu a făcut neapărat performanță la Yahoo în anii în care s-a aflat la conducerea companiei, mulți au fost convinși că Marissa Mayer va ocupa măcar o poziție de conducere la Altaba după finalizarea detaliilor tranzacțiilor. Se pare însă că nu va fi cazul.

După ce în luna ianuarie a acestui an, Yahoo a anunțat că Marissa Mayer va pierde poziția de CEO și membru în consiliul director după finalizarea achiziției, tocmai a fost făcut publică o nouă informație referitoare Marissa. Dintr-o declarație înaintată către departamentul de finanțe al SUA reiese foarte clar că Marissa Mayer nu se va afla la conducerea diviziilor care vor rămâne după tranzacția cu Verizon. În schimb, va fi nevoită să se mulțumească cu o primă de ieșire din firmă în valoare de 23 de milioane de dolari.

Merită reținut că nu este deloc exclus ca Marissa Mayer să ajungă să ocupe altă funcție importantă în cadrul Yahoo sau chiar Verizon, dar acele detalii fie nu au fost stabilite încă, fie nu au fost făcute publice. Un lucru este însă sigur, nu va mai fi CEO.

Citește și: