macOS High Sierra este noul sistem de operare pentru Mac

macOS High Sierra este noul sistem de operare pentru Mac

În cadrul conferinței WWDC 2017, cei de la Apple au anunțat oficial macOS High Sierra. Acesta este cel mai nou sistem de operare dedicat posesorilor de Mac.

În fiecare an, la World Wide Developers Conference avem parte de actualizări importante pentru iOS și macOS. De această dată s-a vorbit despre iOS 11 și macOS High Sierra. Deși diferența de nume față de vechiul macOS Sierra nu este semnificativă, High Sierra vine la pachet cu o serie stufoasă de îmbunătățiri de performanță și funcționalitate. Mometan, noul macOS va fi disponibil în beta pentru cei curioși, în timp ce versiunea finală va putea fi instalată de majoritatea posesorilor de Mac-uri începând din toamnă.mac-sierra-storage

macOS High Sierra: Safari și Photos

Safari are parte de un update important de performanță odată cu lansarea noi versiuni de macOS. Din câte se pare, în testele interne, browserul Apple și-a învins competiția. Pe scena din Cupertino, Safari a fost descris ca fiind cel mai rapid browser pentru desktop-uri la ora actuală. Aparent, un test modern în JavaScript a scos la iveală faptul că acesta este cu 80% mai rapid decât Chrome.

Noul Safari va fi capabil să oprească nativ clipurile care pornesc singure în diverse tab-uri de navigare. Printr-o funcție intitulată Intelligent Tracking Prevention, browserul va deveni foarte eficient în a preveni urmărirea activității tale online de către vânzătorii de reclame. Printr-un set complex de rețele neurale, identifică conexiunile dintre site-urile care te urmăresc și previne transferul de date. Cei care au fost speriați de legătura dintre reclamele pe care le văd și site-urile accesate se vor bucura de acest set de funcții.

Aplicația Photos pentru managementul fotografiilor va fi și mai eficientă în High Sierra. O bară laterală care va rămâne afișată în permanență pe ecran și pe care v-o aduceți probabil aminte din iPhoto va facilita saltul rapid dintr-o colecție de imagini în alta. Dacă împarți fotografiile pe persoanele din ele, aceleași categorii se vor sincroniza prin intermediul iCloud pe toate dispozitivele tale. Orice fotografie din Photos poate fi acum deschisă cu ușurință într-un editor terț precum Photoshop, iar modificările se vor sincroniza automat înapoi în colecția ta de imagini.

mac-sierra-photos

macOS High Sierra: Mail și Apple File System

Clientul nativ de Mail a beneficiat de câteva schimbări menite să te ajute să ajungi mai rapid la conținutul care te interesează. Integrarea cu Spotlight va genera instant cele mai populare rezultate, acestea fiind mailurile cu care este cel mai probabil să vrei să interacționezi. Printr-o nouă interfață split-view, poți avea în permanență pe câte jumătate de ecran fereastra cu email-ul original și fereastra în care redactezi răspunsul. Librăria de mail-uri din spatele aplicației ar trebui să fie mai mică cu 35% printr-un nou sistem de compresie.

Fiecare sistem care va face tranziția la macOS High Sierra va adopta automat noul sistem de fișiere Apple File System. Acesta este mai rapid într-un set stufos de scenarii, fiind optimizat să profite de performanța SSD-urilor moderne. Pune accent pe criptarea datelor și pe suportul pentru măsuri de prevenire a pierderii informațiilor. La nivelul întregului sistem de operare se va face tranziția de la codecul video H.264 la H.265 pentru o eficiență sporită. mac-sierra-davinci

macOS High Sierra: performanță grafică și suport pentru VR

Dezvoltatorii de jocuri pentru Mac se vor bucura să afle de lansarea noului motor grafic Metal 2. Printre altele, acesta vine la pachet cu suportul pentru noile GPU-uri externe anunțate astăzi de compania americană. Momentan, respectivul set cu interfață Thunderbolt 3 și o placă video AMD Radeon RX 580 cu 8GB dedicați va fi disponibil doar pentru dezvoltatori la prețul de 600 de dolari sau aproximativ 530 de euro.

Pentru prima oară, oficialii Apple au insistat pe suportul pentru VR. Cu Metal for VR, dezvoltatorii vor putea crea experiențe VR pentru Mac folosind kitul HTC Vive pentru teste. Merită reținut că nici un kit VR nu a fost suportat nativ de sistemele Apple până la această oră.

În mare parte actualizările anunțate pentru High Sierra nu sunt neapărat revoluționare și nici nu se adresează tuturor utilizatorilor. În același timp, toți posesorii de Mac ar trebui să simtă o îmbunătățire de performanță mai mult sau mai puțin considerabilă. În privința compatibilității, în această toamnă, toți cei care rulează la această oră macOS Sierra își vor putea instala macOS High Sierra.

mac-sierra-hardwear-vr

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: