13 nov. 2017 | 17:00

”Lumina de studio” de la iPhone X a fost comparată cu una adevărată

VIDEO ACTUALITATE

Portrait Lightning este un efect introdus odată cu camerele principale de la iPhone 8 Plus și iPhone X menit să simuleze efectul luminii de studio. Cineva s-a decis să verifice autenticitatea acelui efect.

Sunt multe motive să investești într-un iPhone 8 Plus sau iPhone X. Ambele telefoane arată foarte bine, deși este evident pentru orice internaut că iPhone X joacă în altă ligă. În orice caz, când vine vorba de posibilități de captură, gadgeturile sunt foarte similare. Amândouă au două camere principale și, pe lângă faptul că pot realiza portrete cu un fundal în ceață prin Portrait Mode, te ajută să simulezi experiența unei fotografii de studio.

Aflat momentan în beta, Portrait Lightning crează selfie-uri surprinzătoare prin intermediul unor surse de lumină ponderate. Practic, în loc să supraexpui o față folosind un bliț agresiv, ai parte de o luminare discretă ce accentuează trăsături și scoate în evidență particularități faciale prin umbre pe care în alte condiții s-ar putea să le ratezi.

Pentru că în materialele promoționale ale iPhone X și iPhone 8 Plus se insistă foarte mult pe modul realist în care Portrait Lightning simulează efectele luminii de studio, cineva s-a decis să testeze acel detaliu. În acel scop, Daniel DeArco a imortalizat mai multe scene cu iPhone X, atât cu lumini profesioniste într-un studio, cât și în aer liber profitând de artificiile software create de Apple.

În final, după cum era de așteptat, există diferențe majore între rezultatele realizate într-un studio și cele în aer liber. Un portret imortalizat cu lumini profesionale arată mult mai bine și este încărcat de mai multe detalii. Fața subiectului este luminată uniform într-un studio și o serie de umbre te ajută să vezi pe piele mici detalii pe care le-ai rata în alte condiții.

În orice caz, chiar dacă Potrait Lightning este departe de ceea ce ai putea să obții într-un mediu controlat, impactul asupra unor fotografii de portret în deplasare este benefic și ar fi păcat să nu profiți de el.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele