iPhone X nu rezistă la îngheț: ecranul refuză să mai răspundă la comenzi

iPhone X nu rezistă la îngheț: ecranul refuză să mai răspundă la comenzi

Nimic nu este mai frustrant decât să investești 5000 sau 6000 lei într-un iPhone X și să observi că ecranul refuză să răspundă la comenzi în frig.

Se apropie prima iarnă prin care vor trece utilizatorii de iPhone X. În funcție de zona în care te afli pe glob, temperaturile negative s-ar putea deja să se fi instaurat. Din păcate, cel mai scump smartphone Apple creat vreodată nu face față foarte bine la frig.

Primele review-uri au confirmat faptul că iPhone X are cel mai bun ecran folosit vreodată pe un smartphone. Acuratețea culorilor este impresionantă, luminozitatea ecranului este peste medie, iar contrastul foarte bun reușește să nu deformeze nuanțele. Pe lângă o serie stufoasă de plusuri, are însă și câteva minusuri. Prima pe listă este inabilitatea de a funcționa la temperaturi reduse.

Mai mulți posesori de iPhone X au început să se plângă pe Reddit în legătură cu sensibilitatea ecranului pe timp de iarnă. Din câte se pare, ecranul pare să se blocheze și încetează să mai răspundă la vreo comandă. ,,În mod real, durează doar două secunde din momentul în care am ieșit afară în frig până când ecranul meu încetează să mai răspundă la comenzi.” Numărul sesizărilor este semnificativ deja, iar fenomenul frustrant pare să afecteze orice activitatea întreprinsă cu ajutorul telefonului mobil. ,,Încerc să fac swipe pe site-uri, iar degetul nu-mi este detectat. Este foarte vizibil.”

În documentul oficial de suport al Apple referitor la utilizarea terminalului în frig, se menționează că autonomia ar putea scădea semnificativ și că telefonul s-ar putea închide aleatoriu. Vizavi de această problemă particulară întâlnită de posesorii de iPhone X, cei de la Apple au afirmat că au luat la cunoștință situația și că, deși se vindecă singură după câteva secunde în frig, se va remedia complet printr-o actualizare iminentă de firmware.

În contextul în care la prima vedere ai fi tentat să crezi este o problemă de hardware, este îmbucurătoare vestea celor de la Apple că se va rezolva printr-un update. Din păcate, nu știm exact cât va dura până când update-ul va deveni disponibil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: