05 ian. 2017 | 07:57

LG Gram 14 ar putea fi primul laptop cu 21 de ore de autonomie

ACTUALITATE
LG Gram 14 ar putea fi primul laptop cu 21 de ore de autonomie

La CES 2017 lupta se duce în superlative absolute, iar noul LG Gram 14 ar putea fi laptopul cu cea mai mare autonomie creat vreodată.

În ultimele câteva zile am abuzat de formulări precum cel mai ușor, cel mai subțire sau cel mai rapid, iar acest fapt se datorează sistemelor portabile care au ajuns la târgul de tehnologie din Las Vegas. Cele mai multe dintre ele sunt atât de diferite față de ce avem deja pe piață, încât va deveni imposibil să nu vă gândiți la un upgrade în 2017.

Un exemplu uimitor de inovație este ultraportabilul LG Gram 14. Acesta din urmă reușește să aibă o autonomie specificată de 21 de ore, pe lângă faptul că este ostentativ de subțire fără a face compromisuri la performanță. Un upgrade adus modelului Gram 14 de acum un an, noua variantă nu se distanțează în mod semnificativ de acela la capitolul design, iar acesta nu e deloc un lucru rău. Fără a avea un touchscreen sau alte artificii vizuale, la o diagonală de 14 inci se încadrează în 980 de grame, un detaliu ce merită lăudat. Greutatea infimă a fost posibilă datorită carcasei din aliaj de magneziu nano carbon, o referință pe care nu am mai întâlnit-o în trecut.

Pachetul exemplar este completat de panoul IPS de înaltă rezoluție cu un gamut de culoare și unghiuri de vizibilitate peste medie. Practic, sunt foarte puține lucruri pe care i le puteți reproșa gadgetului, dar cea mai interesantă particularitate rămâne autonomia de 21 de ore ce merită cu siguranță testată. În rest, LG Gram 14 este un sistem de 14 inci construit în jurul combinației dintre un Intel Core i5 5200 cu 8GB DDR3L la 1600 MHz și a unei unități de stocare de 128GB de tip SSD. Prețul de start pentru această configurație, începând cu luna viitoare, va fi de 850 de dolari. Rămâne să sperăm că va ajunge și pe meleaguri mioritice.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele