LG a creat o boxă 4K, însă doar cu numele

LG a creat o boxă 4K, însă doar cu numele

CES aduce multe noutăți anul acesta, una dintre acestea fiind o boxă 4K de la LG, care trezește suspiciuni din cauza numelui.

Într-adevăr, de ceva vreme încoace, dispozitivele lansate pe piață trebuie să fie 3D, 4K, sau să aibă alte denumiri ”next-gen” pentru a prinde la public. Firește, cea mai mare parte a acestora sunt descrieri reale ale funcțiilor pe care le poate oferi un device, dar există și scăpări.

Una dintre aceste scăpări vine chiar de la LG. Compania sud-coreeană a prezentat la CES un nou model de boxă 4K. Dacă sună ciudat, așa și este, având în vedere că aceștia au folosit o ecuație matematică arbitrară pentru a justifica faptul că boxa este ”4K High Resolution”.

Dacă asculți muzică pe două canale, la 24 biți și la 96kHz, ajungi la un stream de date de 4.000kbps. 24*96.000*2 = 4.608.000 biți pe secundă, astfel că ajungem la acel 4K pe care îl propune LG, arată theverge.com.

Cu toate acestea, rezoluția 4K a unui televizor nu se referă la cantitatea de date procesate pe secundă. Rezoluția se referă strict la numărul de pixeli pe care îi are televizorul pe orizontală, iar pentru ca un astfel de TV să se califice pentru standardul 4K, ar trebui să aibă cel puțin 4.000 de pixeli.

Nici măcar aceasta nu este o numărătoare foarte precisă, având în vedere că sunt multe televizoare cu rezoluții de 3.480 x 2.160 pixeli ce folosesc sintagma 4K în descriere.

Cu toate acestea, de la televizoare care ”fentează” standardul cu 160 de pixeli și până la boxe care ”fentează” întreaga sintagmă e cale lungă. Pixelii nu există în spectrul audio, astfel că o boxă 4K reprezintă o absurditate. Și totuși, LG are o boxă 4K de acum, modelul SJ9.

Citește și:
Etichete: