Legal Torrents e creat să te păcălească, dar de fapt nu faci piraterie

Legal Torrents e creat să te păcălească, dar de fapt nu faci piraterie

Legal Torrents este un nou website de torrent ca fost creat de o companie de producție pentru a induce în eroare amatorii de piraterie.

O simplă căutare pe Google relevă o varietate foarte mare de site-uri cu fișiere torrent ce facilitează accesul la piraterie. Cei mai mulți utilizatori asociază însă această activitate cu câteva website-uri foarte populare cu o vechime semnificativă în piață. Printre ele se numără și KickassTorrents, cu mențiunea că acesta a întâmpinat mai multe probleme în ultimii ani.

Inspirându-se din interfața KickassTorrents, un studio de producție cinematografică din Costa Rica a creat Legal Torrents. Numele companiei din spate este Romaly și s-a implicat în acest proiect cu scopul descurajării pirateriei într-un mod creativ. Conform celor de la TorrentFreak, site-ul este un succes, chiar dacă utilizatorii care descarcă cele mai noi filme sunt dezamăgiți că nu au găsit chiar ce căutau.

După cum se poate vedea și în captura de mai sus, site-ul arată cât se poate de credibil. Diferența majoră este că, în momentul în care descarci un torrent cu un film lansat de curând în cinematografe, descarci de fapt un trailer pentru acel film. Clipul de prezentare este urmat de un material informativ menit să descurajeze pirateria prin evidențierea impactului asupra industriei cinematografice. Pentru ca nu toate veștile legate de Legal Torrents să fie descurajante, fiecare torrent include și o adresă de email la care puteți scrie pentru a primi două bilete gratuite la cinema. Nu am încercat din păcate să văd dacă este vorba de bilete care sunt valabile doar în Costa Rica sau și în alte colțuri ale lumii.

Pe termen lung, acest proiect are mari șanse să se dovedească a fi un eșec, dar Alonso Solis, directorul de marketing al Romaly este foarte optimist vizavi de eficiența ideii sale. ,,Prin includerea de bilete vrem să amintim că cinematograful este o experiență ce funcționează dincolo de un computer. În cinema, oamenii se bucură de un spațiu de divertisment ce le permite să uite de ocupațiile zilnice și să-și dedice una sau două ore doar lor.

Citește și: