19 sept. 2017 | 08:12

Lansarea iPhone X influențează vânzările de iPhone 8, în mod previzibil

ACTUALITATE
Lansarea iPhone X influențează vânzările de iPhone 8, în mod previzibil

iPhone X ar putea fi cel mai interesant și atrăgător telefon al anului, dar a fost lansat în aceeași zi cu iPhone 8, iar vânzările ambelor aparate au de suferit.

Cu mici excepții, sub forma iPhone SE, până în 2017, cei de la Apple au lansat anual două telefoane. iPhone 6 și 6 Plus, iPhone 6S și 6S Plus, iPhone 7 și 7 Plus sunt vârfurile de gamă ale anilor trecuți. În același an, respectivele gadgeturi au împărtășit majoritatea specificațiilor tehnice, exceptând diagonala ecranului și camera principală.

Anul acesta, au fost anunțate iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. Toate folosesc același procesor, iar diferențele între iPhone 8 și iPhone 8 Plus respectă rețeta din anii trecuți. Problema este dată de iPhone X. Gadgetul ”revoluționar” al celor de la Apple, pe lângă faptul că are un preț exorbitant, e perceput ca fiind terminalul de top al gigantului din Cupertino. Din acest motiv, precomenzile pentru iPhone 8 nu sunt pe aceeași linie cu cele din anii trecuți. În final, acei utilizatorii care nu-și schimbă acum telefonul își vor lua un iPhone X, banii ajungând tot la Apple.

O analiză interesantă pe marginea modului în care lansarea iPhone X a influențat vânzările de iPhone 8 a fost publicată de cei de la 9to5Mac. Referința folosită pentru a trage o concluzie relevantă a fost data de livrare a noilor smartphone-uri iPhone 8 disponibile la precomandă în SUA. Cei care vor să facă o comandă de iPhone 8 sau iPhone 8 Plus își vor primi exemplarul într-una sau două săptămâni din momentul plasării comenzii, la câteva zile după ce s-a dat inițiat precomenzile.

În anii trecuți, după ce au trecut trei sau patru zile de precomenzi, termenul de livrare pentru noi exemplare depășea o lună, pentru că Apple nu putea să facă față comenzilor. Într-o astfel de situație, motivele din spate ar putea fi în număr de două. Fie furnizorii Apple au devenit mult mai eficienți în a realiza exemplare noi, fie majoritatea doritorilor de iPhone așteaptă iPhone X și neglijează modelul care se află acum în stadiu de precomandă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele