19 oct. 2016 | 11:16

Lamborghini și MIT pregătesc viitorul mașinilor exotice

ACTUALITATE
Lamborghini și MIT pregătesc viitorul mașinilor exotice

Lamborghini vrea să creeze noi bolizi de lux care să țină pasul cu modul în care avansează industria, iar pentru asta intră în parteneriat cu MIT.

Lamborghini trebuie să se adapteze la viitoarele standarde în materie de tehnologie pentru mașini, iar pentru asta a găsit cel mai bun partener: Massachusetts Institute of Technology. Compania italiană de producție de mașini și universitatea americană vor lucra împreună pentru a obține beneficii mutuale în diverse ramuri ale tehnologiei.

În prezent, suntem martori la o afirmare din ce în ce mai puternică a mașinilor autonome care ne duc din punctul A în punctul B fără să intervenim, astfel că mașinile de milioane de dolari nu prea își mai au locul în peisaj. Cu toate acestea, Lamborghini nu se teme, lucrând cu MIT pentru a crea câteva tehnologii mai neconvenționale.

”Parteneriatul trebuie să ajute Lamborghini să fie gata pentru schimbarea de filozofie a mobilității dincolo de 2030, dacă vrem să rămânem pe piață”, spune Maurizio Reggiani, membru în consiliul de administrație al Lamborghini L&D.

Regianni este la MIT în prezent, discutând despre prima sesiune de brainstorming dintre companie și universitate. Cele două entități vor colabora la proiecte, vor face ”schimb de notițe” și vor crea workshop-uri, toate pentru a face progrese în industrie, dar pentru a duce mai departe Lamborghini, întâi de toate.

Autonomia în lumea mașinilor exotice sună ca o blasfemie, dar Reggiani crede că cele două elemente se pot îmbina, mai ales dacă autonomia nu se limitează doar la o mașină care se conduce singură, arată cnet.com.

Reggiani crede că un Lamborghini autonom poate exista strict pentru a transforma șoferul într-un profesionist. ”Dacă sunt pe circuit, pot să primesc feedback de la mașină care ma ajută să conduc mai bine. Dacă mașina poate să mă învețe, pot să mă bucur extrem de mult să o conduc. Pentru mine, asta înseamnă șofatul autonom, nu să citești ziarul în timp ce conduci. Șofatul autonom e ceva care îți oferă susținere și posibilitatea de dezvoltare proprie a capacităților de condus”, concluzionează Reggiani.