Lamborghini va dezvălui bolidul exotic al anilor 2030

Lamborghini va dezvălui bolidul exotic al anilor 2030

Lamborghini are de gând să dezvăluie o mașină exotică demnă de viitor, ideală pentru anii 2030, când motoarele clasice vor intra în declin.

Acum aproximativ un an, aflam cu interes despre faptul că Lamborghini lansează un parteneriat cu MIT, Massachusetts Institute of Technology, rodul colaborării urmând să fie o mașină sport gata pentru provocările mileniului trei.

Se pare că planurile au evoluat în ultimele 12 luni, iar primele rezultate ale colaborării dintre Lamborghini și MIT vor fi dezvăluite foarte curând. Astfel, producătorul de automobile a anunțat că va dezvălui viitorul mașinilor sport în cadrul evenimentului EmTech 2017, care are loc în Boston, începând cu ziua de astăzi.

Vineri, Lamborghini a publicat o imagine teaser pe Twitter, care oferă câteva detalii despre noul automobil, care vine cu același aspect impunător și inconfundabil. Conceptul care urmează să fie dezvăluit va fi o supermașină hibridă, care ar urma să intre în producția de serie cândva după anul 2030.

”Momentan, Lamborghini cercetează tehnologia PHEV (plug-in hybrid) pentru mașinile exotice, dar și pentru Urus”, spunea Maurizio Reggiani, acum câteva luni, cu privire la viziunea companiei despre viitor. ”Nu mizăm pe mașini complet electrice, deoarece PHEV este cea mai potrivită tehnologie pentru automobile atât de puternice”, adaugă acesta.

Anunțul pe care îl pregătește compania se leagă de electrificare, dar și de reducerea greutății, aspecte importante pentru viitorul automobil. Așa cum menționa deja Reggiani, vehiculul misterios despre care vom afla în curând nu va fi primul hibrid. Modelul Urus va avea parte de această onoare, iar și viitorul Huracan, care ar apărea în 2022, va fi tot un hibrid.

Cu toate că au mai existat temeri legate de moartea mașinilor exotice odată cu introducerea unor legi mai stricte, se pare că lucrurile merg chiar bine pentru producători care privesc spre viitor.