Jocuri care au prevăzut viitorul, de la situația din Coreea de Nord la Putin

De la prezicerea războiului din Georgia și până la succesiunea lui Kim Jong- un, aceste jocuri video prezic destul de bine evenimentele din lumea reală.

Viitorul preconizat de jocurile video nu este niciodată unul bun. Majoritatea țărilor se află în război cu altele, într-un peisaj apocaliptic sau, și mai rău, lumea e înrobită de roboți sau extratereștri, iar drepturile noastre sunt limitate în fața progreselor tehnologice. Cine ar vrea să se întâmple așa ceva? Nimeni, evident, dar asta nu înseamnă că jocurile video nu sunt bune în prezicerea viitorului.

Bine, lucrurile nu se întâmplă la fel ca în lumea virtuală, dar au existat momente în care lucrurile și evenimentele din jocurile video au avut loc și în lumea reală, ceea ce e puțin ciudat. Bine, dacă ai sta ani de zile să-ți faci mii și mii de filme despre cum o să arate un eveniment și, implicit, viitorul, e foarte probabil ca unul din ele să se nimerească. E un fel de alba-neagra, doar că te sperie, nu te bucură.

Ei bine, există multe astfel de jocuri video care fac o conexiune cu evenimentele petrecute după ce acestea s-au lansat, dar aceste zece jocuri video  parcă prezic în detaliu unele dintre cele mai importante evenimente și situații din ultimii ani.

Topul începe cu Homefront, un joc video despre un război dintre Coreea de Nord și Statele Unite. Deși evenimentele din realitate nu au ajuns atât de departe, situația tensionată dintre Donald Trump și Kim Jong-un nu prevestește lucruri bune. În orice caz, acest joc video arată supremația liderului nord coreean și ovațiile aduse de popor. Pe scurt, Homefront prezintă situația dramatică a comunismului din Coreea de Nord.

Binînțeles, din top nu puteau lipsi Trump și ”Make America Great Again” sau Putin. Ținând cont că tehnologia evoluează atât de repede, încât abia, abia reușim să ținem pasul cu ea, pe primul loc în topul video-urilor care prezic viitorul se află Deus Ex, care prezintă umanoizii și viitorul închinat acestora.

 

 

18:21 10.12.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video