Jocurile de pe primul Xbox ajung pe Xbox One

Jocurile de pe primul Xbox ajung pe Xbox One

Primul Xbox s-a lansat la finele lui 2001, dar jocurile create pentru acea consolă vor reveni la viață datorită unei actualizări pentru Xbox One.

La momentul lansării, Xbox One a avut un handicap semnificativ în fața PlayStation 4 din mai multe motive. Cel mai important dintre ele a fost dat de prețul mai mare cu 100 de dolari cauzat de prezența în pachet a senzorului de Kinect. Consola de top a celor de la Microsoft a câștigat însă un număr important de fani în urmă cu aproximativ un an când oficialii gigantului din Redmond au venit la înaintare cu o veste foarte bună.

Multe dintre jocurile de Xbox 360 pot fi jucate pe Xbox One fără prea multe emoții. Nu trebuie decât să descarci o actualizare pentru jocul de pe discul din consolă și ai rezolvat cazul. Amatorii de console Sony nu sunt la fel de privilegiați dacă s-au orientat către un PS4 sau P4 Pro.

Anul acesta, în cadrul E3 2017, oficialii Microsoft au anunțat că aceeași consolă Xbox One va fi compatibilă cu jocuri de pe primul Xbox. Deși bătrâna consolă nu a fost la fel de populară precum PlayStation 2 la momentul lansării, au existat câteva jocuri foarte bune pentru ea ce merită readuse la viața. La E3 însă, nu s-au menționat detalii vizavi de momentul în care ne-am putea aștepta la implementarea promisiunii.

Phil Spencer, directorul diviziei Microsoft a făcut câteva declarații în urmă cu câteva zile pe marginea compatibilității înapoi a Xbox One cu primul Xbox. Aparent, nu trebuie să așteptăm până în 2018 pentru a ne bucura de jocurile clasice. Până la finele acestui an, ar trebui să făcută publică și lista primelor titluri care vor fi compatibile cu noua opțiune, urmând ca aceasta să crească odată cu trecerea timpului. Din păcate, implementarea proiectului ține în egală măsură de Microsoft și de dezvoltatorii originali ai jocurilor cu pricina, iar unele parteneriate mai trebuie finisate.