Un joc video din Coreea de Nord te obligă să omori soldați americani

Un joc video din Coreea de Nord te obligă să omori soldați americani

Coreea de Nord nu este o țară foarte avansată tehnologic, dar tot a reușit să dezvolte un joc video al cărui scop constă în uciderea de soldați americani.

Într-o perioadă în care tensiunile dintre Statele Unite și Coreea de Nord sunt la un nivel foarte ridicat, au apărut online detalii despre un joc video creat de coreeni. Scopul acestuia constă în uciderea cu sânge rece a soldaților americani. Intitulat Hunting Yankee, jocul pare destul de bine pus la punct și poate fi surprins în capturile de ecran de mai jos.

Din păcate, jocul întreg nu a ajuns încă online, dar mai multe detalii despre el au fost mediatizate de publicația nord coreeană Arirang Meari. Conform descrierii oficiale, shooterul constă în ”punerea la pământ a Statelor Unite cu o pușcă cu lunetă în contextul injustiției.”

Din câte se pare, jocul este folosit în egală măsură ca o metodă de propagandă și unealtă de antrenament. Cel mai probabil, nord coreenii au nevoie de noi soluții pentru a genera sentimente de ură anti-americană printre membrii noii generații. În acest scop, au început să dezvolte mai multe jocuri video încărcate de mesaje propagandiste. Hunting Yankee este doar unul dintre ele, iar în acesta ești nevoit să-ți asumi poziția de lunetist.

hunting yankee coreea de nord

Primele informații deste Hunting Yankee au fost postate online la doar câteva săptămâni după ce oficialii din Coreea de Nord au anunțat că vor ataca teritoriul american Guam. De partea cealaltă a baricadei, Donald Trump a făcut niște afirmații foarte radicale pe marginea subiectului, amenințând statul coreean cu foc și furie. Partea bună este însă că întregul conflict s-a rezumat momentan doar la amenințări și, eventual, jocuri video. America și Coreea de Nord nu se află într-un război și este destul de puțin probabil ca acesta să aibă loc prea curând. Rămâne să vedem cât va mai dura până când Hunting Yankee va putea fi experimentat de occidentali.

Citește și: