Acest joc te pune în pielea refugiațiilor sirieni

Migrația refugiațiilor sirieni a stârnit opinii contradictorii în fiecare colț al lumii, din cauza percepției că ar fi teroriști. Un nou joc te pune însă în pielea lor.

Aproape de fiecare dată, jocurile video au fost asociate cu ideea de divertisment și relaxare. Un nou titlu lansat astăzi pe iOS și Android face însă o treabă foarte bună în a transmite un mesaj puternic și de a genera niște sentimente puternice de empatie. Cu toate că are un nume macabru, mesajul din spatele ”Bury Me, My Love” este încărcat de optimism și un ton pozitiv. Se traduce ”Îngroapă-mă, dragostea mea”, dar în practică, este vorba de o rugăminte –  ”Să nu mori înaintea mea”.

Jocul spune povestea unui cuplu format din Majid și soția sa Nour. Ei ajung să fie prinși în conflictul sirian și sunt nevoiți să ia o decizie radicală. Nour hotărăște să plece din țara aflată în război, în timp ce Majid se simte nevoit să rămână în Siria pentru a avea grijă de rudele vârstnice ce nu se pot ancora la parcurgerea unui traseu în jurul lumii. În același timp, cei doi promit că se vor reuni și, pe tot parcursul călătoriei vor face tot posibilul să țină legătura prin intermediul unui smartphone.

Rolul tău de jucător este de a intra în pielea lui Majid și de a face tot posibilul pentru a o ghida pe Nour în călătoria sa către o locație sigură. De multe ori, vei fi nevoit să dai sfaturi și să răspunzi la întrebări de la care s-ar putea să se ridice pielea pe tine. Cu siguranță, experiența per ansamblu nu va fi una dintre cele mai plăcute, dar la final vei trăi niște sentimente pe care nu le desprinzi din buletinele de știri.

Pentru a descărca noul joc cu doar trei dolari folosește aceste linkuri de App Store și Google Play. Bury Me, My Love a fost deja prezent într-o serie de competiții și festivaluri de jocuri independente unde a fost îmbrățișat ca fiind o revelație.

Alexandru Puiu
14:36 28.10.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video