Cum arată istoria Game of Thrones spusă prin scurt metraje animate

Povestea din Game of Thrones este mult mai complexă decât se vede în serialul de pe HBO. Din fericire, o serie de scurt metraje ne ajută să o înțelegem.

Cel mai popular serial din toate timpurile este construit în jurul unor cărți scrise de George R.R. Martin. Chiar și dacă ultimele sezoane au depășit povestea cărților, o cantitatea semnificativă de conținut epic nu a ajuns pe ecranele abonaților la HBO. Printre picături, în episoadele din ultimul sezon ni s-au mai dezvăluit câteva elemente din istoria universului fantastic. Întotdeauna vor exista însă povești și caractere care nu vor prinde viață din paginile cărților.

Până când ultimul sezon din Urseala Tronurilor va ajunge la TV, cei de la HBO încearcă să țină viu interesul fanilor printr-o serie de mijloace online. Nu de alta, dar sezonul opt are mari șanse să fie difuzat abia în 2019 și în orice moment există riscul ca fanii să se plictisească de lupta pentru Westeros.

Dacă nu ți s-a potolit pofta de Game of Thrones după sezonul șapte, cea mai bună soluție ar fi să vizitezi canalul de YouTube omonim la intervale regulate de timp. Pe lângă un serial de scurt metraje care detaliază modul în care au fost realizate episoade din ultimul sezon, producătorii de la HBO au postat un clip animat ce pare a fi prima parte dintr-o serie mai lungă.

Game of Thrones Conquest & Rebellion este o serie de filmulețe animate ce ajută fanii care nu au citit cărțile să înțeleagă un pic mai bine istoria din spatele conflictelor din serial. Cele Șapte Regate au schimbat deseori conducătorii, iar în serialul de la TV nu este foarte clar acest detaliu.

În orice caz, scurt metrajul de mai sus este singurul animat care va fi oferit gratuit fanilor. În rest, celelalte vor fi incluse ca bonus pe discurile Blu-ray cu sezonul 7. Fiecare dintre ele va fi narat de un actor din Game of Thrones, începând cu Harry Lloyd, care în serial a jucat rolul lui Viserys Targaryen înainte să fie omorât de Khal Drogo în primul sezon.

Alexandru Puiu
18:00 18.09.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video