Pirateria Game of Thrones e mai mare decât te-ai fi așteptat

Pirateria Game of Thrones e mai mare decât te-ai fi așteptat

Probabil știai că Game of Thrones e un serial popular. Dar ce nu știai că bate recorduri cam în orice domeniu, de la pornografie la piraterie. 

HBO a venit cu Game of Thrones în 2017, a doborât câteva recorduri și i-a lăsat pe fani să aștepte mai mult de un an până la următorul. Acum aflăm și că sezonul șapte din Urzeala Tronurilor a fost cel mai vizionat de până acum, dar a fost și cel mai piratat. Cumva evident, dat fiind că până și hackerii au fost mai interesați anul acesta de producție.

Ultimul sezon din „Game of Thrones” a fost accesat ilegale de peste un miliard de ori. Datele au fost publicate de compania de monitorizare a pirateriei online MUSO. Cele mai mari surse de trafic pentru piraterie au fost via streaming. Urmează torrenții și descărcarea directă, conform TorrentFreak.

Câți s-au uitat la Urzeala Tronurilor legal și ilegal

În medie, fiecare episod a fost vizionat de 32 de milioane de ori. Acesta încă e disponibil pe platforma HBO, astfel că numerele vor mai crește. Totuși, ilegal, media a urcat la 140 de milioane de ori per episod. Cel mai urmărit a fost primul episod, cu peste 184 de milioane, urmat de șase și cinci.

Ce-i interesant în cifrele acestea e că oamenii apreciază streaming-ul, doar că îl vor gratis. Spre deosebire de pirateria din urmă cu câțiva ani, acum e mult mai comod să nu-ți umpli calculatorul cu conținut, ci doar să-l vizionezi la o sursă terță.

Datele MUSO nu sunt extrem de precise, evident, iar informațiile sunt colectate prin SimilarWeb de la peste 200 de milioane de dispozitive (computere și telefoane sau tablete) conectate la internet. E o statistică, dar te ajută să-ți faci o idee despre ce a însemnat Urzeala Tronurilor în 2017.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: MUSOR