iPhone X vs OnePlus 5T: cât de rapid e un telefon la jumătate de preț

iPhone X are deja câteva săptămâni pe piață, dar OnePlus 5T abia s-a lansat. Din acest motiv, acesta este momentul perfect pentru o comparație între ele.

În 2016, iPhone 7 Plus și-a dominat competiția în majoritatea testelor de performanță. Cu un procesor creat integral in-house și un software optimizat pentru a profita la maxim de respectivele resurse hardware, era foarte dificil pentru un smartphone cu Android să iasă în fața celor de la Apple. A existat însă o excepție sub forma telefonului OnePlus 5. 

Câteva luni mai târziu, vârfurile de gamă sunt altele, atât pentru chinezii de la OnePlus, cât și pentru Apple. În testul de mai sus creat de EverythingApplePro, au fost rulate o varietate foarte mare de aplicații pe iPhone X și OnePlus 5T. Mecanismul de test nu este cel mai precis din lume, dar te ajută să-ți faci o idee vizavi de care gadget este mai rapid.

Practic, o persoană încearcă să ruleze simultan și să închidă o serie de aplicații pe ambele terminale. În etapa a doua a testului, aceleași aplicații sunt apelate din nou. În funcție de cantitatea de memorie RAM și de managementul de resurse al fiecărui aparat, aplicațiile ar trebui să ajungă în primplan mai rapid.

În final, iPhone X a ieșit câștigător, dar având în vedere cantitatea masivă de memorie RAM de pe OnePlus 5T, era evident că ar trebui și telefonul chinezilor să se bucure de câteva victorii mai mici. Când vine însă de vorba de exportarea unei cantități semnificative de clipuri video și fotografii de înaltă rezoluție, este evident că optimizările celor de la Apple fac minuni.

Este important de reținut că implementarea celor de la Apple pentru gesturile necesare închiderii aplicațiilor și accesarea meniului de multitasking au mari șanse să fi influențat rezultatele testului. Nu de alta, dar în timp ce pe iPhone X ești nevoit să faci niște swipe-uri pentru a ieși dintr-un program, pe OnePlus 5T, este suficientă o singură atingere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: