iPhone X va avea probleme cu ecranul, iar asta depinde de cum îl folosești

iPhone X va avea probleme cu ecranul, iar asta depinde de cum îl folosești

iPhone X este primul smartphone Apple cu un panou OLED, dar tehnologia este departe de a fi perfectă. Din acest motiv, au fost publicate primele avertismente.

De departe cel mai așteptat telefonul din acest an, iPhone X întâmpină dificultăți majore în a ajunge la utilizatori. Cererea este foarte mare pentru primul telefon Apple cu schimbări radicale de design și funcționalitate din ultimii patru ani. Pe lângă premierele vizuale și de funcționalitate, iPhone X este primul smartphone ieșit din Cupertino care vine dotat cu un panou de tip OLED.

Deși panourile OLED vin la pachet cu o performanță superioară față de LCD, au și câteva handicapuri. Pe lângă un contrast remarcabil și culori mai vii, un ecran de tip OLED este un pic mai greu de întreținut pe termen lung. Din acest motiv, Apple și-a actualizat documentul de suport cu câteva avertismente pe care ar fi bine să nu le ignori, mai ales după ce ai dat 5300 lei pe un telefon.

oled burn-in probleme iphone

În urmă cu câteva zile, detaliam un fenomen de burn-in pe ecranul telefoanelor Pixel 2 XL. Acela se traduce prin imprimarea fizică în ecran a unor umbre cauzate de elementele de interfață care au stat prea mult pe ecran. Astfel, s-ar putea să te uiți la un film sau să te joci un joc, dar pe ecran să vezi într-un format semitransparent butoanele de navigare prin meniu. Fenomenul este specific ecranelor de tip OLED.

Panoul OLED creat de Samsung și folosit de Apple în iPhone X este unul impresionant. Conform review-urilor, arată spectaculos, culorile și contrastul sunt peste medie, fără a deforma imaginea afișată. Conform declarațiilor oficiale de la Apple, ecranul a fost realizat în conformitate cu niște standarde foarte înalte. În cazuri extreme însă, fenomenul de burn-in este cât se poate de probabil. Pentru a-l preveni, ar fi ideal să ai grijă să nu afișezi constant o singură imagine cu un contrast foarte puternic. În același test, este menționat și faptul că iPhone X incorporează cel mai bun display OLED livrat vreodată într-un smartphone, dar acest detaliu este mai greu de testat.

Citește și: