26 sept. 2017 | 13:08

Producția de iPhone X este încetinită intenționat de Apple

ACTUALITATE
Producția de iPhone X este încetinită intenționat de Apple

Producția de telefoane iPhone X merge mult mai greu decât plănuia Apple inițial, tocmai din cauza indicațiilor companiei.

Conform unor surse taiwaneze, Apple și-a instruit o parte din furnizori să încetinească livrările de componente pentru iPhone X. Informația apare la DigiTimes și citează câteva surse anonime din lanțul de aprovizionare al companiei.

Astfel, furnizorii livrează momentan doar 40% din numărul de componente planificat inițial pentru producerea de telefoane iPhone X.

Motivul pentru această încetinire a producției telefoanelor este destul de simplu: Apple vrea să vadă cât de multe precomenzi înregistrează pentru noul telefon, iar în paralel monitorizează cât de bine se vând telefoanele iPhone 8 și 8 Plus, înainte să accelereze producția smartphone-urilor care ar trebui să ajungă pe piață în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, sursele susțin că unii furnizori încă trebuie să-și mărească producția pentru a ajunge la nivelul de 40%, deoarece producția merge destul de încet momentan.

Cu o zi înainte ca dispozitivul să fie lansat, analistul Ming-Chi Kuo, de la KGI Securities, spunea că iPhone X este produs în mai puțin de 10.000 de unități pe zi. Într-un comentariu ulterior, Kuo spunea că device-ul nu va fi capabil să ajungă la echilibrul dintre cerere și ofertă până în prima jumătate a lui 2018.

Semnalele din piață ne arată că iPhone x are parte de o cerere deosebit de mare. Astăzi, Kuo spunea că precomenzile ar putea depăși 40-50 de milioane de unități. Sunt câteva semne din piață care ne indică o cerere ridicată: iPhone 8 și iPhone 8 Plus nu sunt foarte populare și nici măcar la lansare n-au fost cozi foarte mari la magazinele Apple, astfel că e foarte posibil ca oamenii să aștepte viitorul telefon.

Vom vedea cum stă treaba începând cu 27 octombrie, când încep precomenzile pentru telefon.