Hoții au furat smartphone-uri iPhone X de 300.000 de euro

Hoții au furat smartphone-uri iPhone X de 300.000 de euro

iPhone X este cel mai scump smartphone creat vreodată de Apple. Din acest motiv, un grup de hoți au deturnat un camion cu 300 de exemplare.

iPhone X a ajuns astăzi în magazine. Ca referință, modelul de 64GB costă aproximativ 5300 lei nesubvenționat, în timp ce versiunea de 256GB sare până la 6100 lei. În Statele Unite, prețurile sunt un pic mai mici, dar tot ajungi să dai o avere pe un telefon. La banii ăștia îți iei o mașină decentă la mâna a doua. Pe de altă parte, o mașină se fură mai greu decât un iPhone și nu poți să iei prea multe deodată.

Nu îți trebuiau pile la Apple ca să știi că primele transporturi de iPhone X vor avea loc cu o zi înainte. Pentru că nu știai ora exactă, în cel mai rău caz, petreceai o zi în fața unui Apple Store. Pornind de la această premisă, trei indivizi solizi au luat aseară cu asalt un camion de la UPS parcat în fața magazinului Apple din San Francisco. Într-un timp relativ scurt, au plecat cu nu mai puțin de 300 de dispozitive iPhone X. 

Valoarea totală a terminalelor furate a fost de 370.000 de dolari, aproximativ 310.000 de euro. Evenimentul a fost detaliat în cadrul știrilor locale de dimineață de la CBS San Francisco. Aparent, întregul proces a durat 15 minute și a avut loc între 11:15 și 11:30 AM. Șoferul camionului a încuiat mașina înainte să o părăsească timp de câteva momente în fața mall-ului Stonestown Galleria din localitate pentru a face o livrare la un magazin Macy`s. În acel timp, hoții au venit cu o camionetă Dodge de culoare albă, au spart camionul și au șutit toate telefoanele din interior. A fost vorba de 313 aparate iPhone X cu o valoare minimă de 1000 de dolari per exemplar.

Hoții nu au fost încă prinși, dar oficialii Poliției din localitate au inițiat o investigație. ”Având în vedere valoarea financiară a furtului, incidentul pare să fi fost planificat.” Capitanul Rick Yick de la Poliția din San Francisco a făcut câteva declarații pe marginea subiectului și a ținut să afirme că a început colaborarea cu Apple pentru localizarea gadgeturilor. Fiecare dintre cele 300 de telefoane aveau seria IMEI inventariată și pot fi găsite relativ ușor. În cel mai rău caz, pot fi blocate de la distanță în momentul în care sunt conectate la internet pentru prima oară.

Citește și: