iPhone îți sortează pozele indecente așa cum nu te așteptai

iPhone îți sortează pozele indecente așa cum nu te așteptai

Dacă nu știai deja, poți găsi pozele din iPhone dacă introduci un cuvânt cheie în aplicația pentru fotografii. Însă de aici lucrurile devin ciudate.

Utilizatoarea ellieeebwu de pe Twitter le-a spus luni femeilor să scrie “brassiere” (sutien) în bara de căutare a aplicației și să vadă ce le apare. Tweetul a devenit viral, strângând câteva zeci de mii de reacții. Alți utilizatori au răspuns cu screenshoturi ale rezultatelor care le-au apărut lor.

Aparent există o explicație tehnică pentru asta. Apple a adăugat funcția de recunoaștere a imaginilor când a lansat iOS 10 în 2016. Deși aplicația de fotografii poate recunoaște obiectele din imagini, acest lucru rămâne privat, potrivit The Verge. De ce observă oamenii asta abia acum? Cel mai probabil pentru că recunoașterea a fost îmbunătățită odată cu iOS 11, mai ales datorită folosirii algoritmilor de inteligență artificială.

iPhone poate recunoaște peste 4.400 de obiecte și scene diferite, conform Bustle. Mai mult, poate să distingă între șapte expresii faciale diferite, precum lăcomie, degust și surpriză. De asemenea, există mii de cuvinte cheie după care fotografiile pot fi sortate, iar “brassiere” este unul din ele. Funcția de căutare nu este însă șlefuită, pentru că unii termeni nu generează niciun rezultat.

Toate acestea au dus în ceva ce ar părea negativ, dar, până la urmă, sunt fotografiile pe care fiecare și le face. Da, poate că unele sunt selfie-uri, dar iOS din iPhone pare să fie „atent” la mai mult decât vrea posesorul sau posesoarea de telefon să creadă.

Modelul Chrissy Teigen, soția lui John Legend, a împărtășit și ea rezultatele care i-au apărut când a căutat “brassiere”.

Se pare că funcția nu este specifică doar iPhone-urilor. Dacă deții un dispozitiv Android, aplicația de fotografii de la Google funcționează similar. În fapt, toate cele care îți sortează imagini pe bază de obiecte poate ajunge într-un așa punct.

Citește și:
Sursa: Marie Claire