Tim Cook, CEO-ul Apple a ”desființat” Facebook și Twitter într-un interviu acid

Tim Cook, CEO-ul Apple a ”desființat” Facebook și Twitter într-un interviu acid

Tim Cook nu dă foarte multe interviuri, dar CEO-ul Apple și-a atras multe antipatii în urma declarațiilor făcute în urmă cu câteva zile.

Majoritatea rețelelor sociale sunt puse sub lupă în această perioadă în Statele Unite datorită rolului pe care l-au jucat în manipularea opiniei publicului american în perioada alegerilor din 2016. Oficialii din partea Google, Facebook și Twitter au început în urmă cu câteva zile să dea declarații în fața Congresului American pentru a explica motivul pentru care sute de milioane de americani au putut fi influențați de organizații rusești prin campanii online plătite.

Pentru că este un subiect imposibil de evitat, o parte importantă din interviul acordat de Tim Cook celor de la NBC Nightly News a inclus opinia CEO-ului pe marginea celor mai populare rețele sociale. ”Nu cred că reclamele de la guverne străine sunt marea problemă. Sunt de părere că acelea reprezintă doar 0.1% din problemă. Problema mai mare este că unele dintre aceste unelte sunt folosite pentru a divizia oamenii, pentru a manipula oamenii, pentru a livra știri false unui număr foarte mare de oamenii cu scopul influențării modului în care gândesc. Astea sunt pentru mine problemele de la 1 la 10”, când ne referim la acest subiect.

Actualul președinte al Apple nu s-a ferit să afirme că giganții din spatele marilor rețele sociale au învățat câteva lucruri importante de-a lungul timpului și vor învăța în continuare, în urma investigațiilor de la Congres.  Din păcate, problema ține de planul de afaceri al companiilor respective. Rețele sociale sunt construite în jurul compilării și exploatării datelor de la utilizatori în scopuri financiare, în timp ce Apple încearcă să pună pe primul loc intimitatea posesorilor de gadgeturi create în Cupertino. ”Apple nu știe conținutul mesajelor tale. Encriptăm conversațiile Facetime de la un capăt la altul. Nu știm despre ce vorbești.” Când a venit vorba în interviu despre potențialul risc de securitate aferent tehnologiei de autentificare Face ID, Cook a explicat că toate informațiile referitoare la acel proces sunt stocate doar pe telefon. ”Apple nu le are, dispozitivul tău le are”.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: