Cum folosești un iPhone cu iOS 11 ca ruletă

Cum folosești un iPhone cu iOS 11 ca ruletă

Cei de la Apple au făcut o treabă foarte bună cu noul iOS 11, iar datorită accentului pe realitate augmentativă, dacă ai un iPhone cu iOS 11, îl poți folosi ca ruletă.

Ca de fiecare dată, noul iOS este disponibil pe o varietate foarte mare de iDevice-uri, dar nu toate beneficiază de toate funcțiile noi. În teorie, iOS 11 este compatibil cu orice iPhone începând iPhone 5S și orice iPad începând cu primul iPad Air.

Din păcate, dacă ai un 5S și ai decis să treci noul firmware, s-ar putea să ai mai mult de pierdut decât de câștigat. Terminalul ți-ar putea deveni mult mai lent și ar putea deveni o sursă de frustrare și stres. Dacă ai ghinionul ca autonomia să scadă semnificativ după update, ești și mai ghinionist. Eu am un iPhone 6 și tot am simțit un declin când vine vorba de timpul de răspuns la inițierea anumitor operațiuni.

Trecând însă peste particularitățile neplăcute de care suferă posesorii iPhone-urilor și iPad-urilor mai vechi, există un motiv foarte important pentru care posesorii de iPhone 6S sau mai nou ar trebui să treacă la iOS 11. Este vorba de mecanismul de realitate augmentativă sau ARKit, framework-ul pe care dezvoltatorii îl folosesc deja pentru realizarea unor aplicații mai mult sau mai puțin interesante.

Imediat după deschiderea App Store în 2008, magazinul virtual al Apple a fost inundat de aplicații simple gen pahare de bere pe care le întorceai și se goleau sau brichete pe care le puteai stinge suflând în microfon. Odată cu iOS 11, se întâmplă ceva similar apicațiile de măsurat. Pentru acest articol am testat mai multe și am ajuns la concluzia că AR MeasureKit funcționează cel mai bine.

Disponibilă într-o variantă gratuită și una contra cost, aplicația poate fi descărcată folosind acest link. Pe iPhone 6 sau iPhone 5S nu poate fi instalată. În schimb, merge foarte bine pe iPad Pro sau mai nou și iPhone 6S sau mai nou. În momentul în care intri în program, vei vedea un cerc în mijlocul ecranul. Apasă o dată pe ecran pentru a defini începutul măsurătorii, mișcă tableta sau telefonul în direcția dorită și mai atinge odată ecranul pentru a defini finalul măsurătorii. Precizia este surprinzătoare, cu condiția să fii atent. Dacă ai un iPhone cu iOS 11, aplicațiile ce folosesc ARKit, s-ar putea să fie cele mai interesante.

iPhone cu iOS 11 iPad

Citește și: