IKEA te lasă să ”probezi” mobilă în casă prin realitatea augmentată

IKEA te lasă să ”probezi” mobilă în casă prin realitatea augmentată

IKEA este o companie care a încercat din totdeauna să se adapteze vremurilor în care trăim, iar cel mai nou efort în această direcție implică o aplicație interesantă.

Când Apple a dezvăluit iOS 11 în cadrul WWDC în urmă cu câteva luni, a insistat foarte mult pe aspectele de realitate augmentată ale platformei. Ca de fiecare dată, respectiva particularitate a fost însoțită de lansarea ARKit, un framework software ce poate fi folosit de către dezvoltatorii de aplicații pentru a crea experiențe AR compatibile cu iDevice-urile moderne.

Pe lista primilor parteneri care și-au anunțat interesul pentru a profita de ARKit s-a numărat IKEA. De aceea, nu ar trebui să vină ca o surpriză lansarea aplicației IKEA Place la scurt timp după publicarea online a versiunii finale de iOS 11. Aplicația este disponibilă în AppStore și poate fi descărcată gratuit folosind acest link.

Inițial, aplicația a fost creată pentru utilizatorii din Statele Unite. Din acest motiv, s-ar putea ca unele dintre obiectele de mobilier disponibile in-app să nu fie disponibile în țara noastră în magazinele IKEA. Cu toate acestea, reprezintă un mod foarte util pentru a-ți convinge prietenii de utilitatea realității augmentate. Nu de alta, dar mulți încă mai asociază acest concept tehnologic doar cu Pokemon Go.

În ceea ce privește descrierea oficială a aplicației, IKEA Place te ajută să introduci virtual obiecte din catalogul IKEA în spațiul tău din casă. Programul include modele la dimensiune reală în 3D pentru o varietate semnificativă de obiecte de mobilier, de la canapele și fotolii, până la tabureți și măsuțe de cafea. Datorită modului în care funcționează, IKEA Place te ajută să-ți formezi o opinie informată despre modul în care ți se integrează obiecte de mobilier în camera ta.

Deși aplicația este impresionantă, IKEA Place este doar prima dovadă a utilității realității augmentate pe iOS. Rămâne să vedem proiecte la fel de interesante și de la alți dezvoltatori în următoarele săptămâni.

 

Citește și: