20 sept. 2017 | 14:00

IKEA te lasă să ”probezi” mobilă în casă prin realitatea augmentată

ACTUALITATE
IKEA te lasă să ”probezi” mobilă în casă prin realitatea augmentată

IKEA este o companie care a încercat din totdeauna să se adapteze vremurilor în care trăim, iar cel mai nou efort în această direcție implică o aplicație interesantă.

Când Apple a dezvăluit iOS 11 în cadrul WWDC în urmă cu câteva luni, a insistat foarte mult pe aspectele de realitate augmentată ale platformei. Ca de fiecare dată, respectiva particularitate a fost însoțită de lansarea ARKit, un framework software ce poate fi folosit de către dezvoltatorii de aplicații pentru a crea experiențe AR compatibile cu iDevice-urile moderne.

Pe lista primilor parteneri care și-au anunțat interesul pentru a profita de ARKit s-a numărat IKEA. De aceea, nu ar trebui să vină ca o surpriză lansarea aplicației IKEA Place la scurt timp după publicarea online a versiunii finale de iOS 11. Aplicația este disponibilă în AppStore și poate fi descărcată gratuit folosind acest link.

Inițial, aplicația a fost creată pentru utilizatorii din Statele Unite. Din acest motiv, s-ar putea ca unele dintre obiectele de mobilier disponibile in-app să nu fie disponibile în țara noastră în magazinele IKEA. Cu toate acestea, reprezintă un mod foarte util pentru a-ți convinge prietenii de utilitatea realității augmentate. Nu de alta, dar mulți încă mai asociază acest concept tehnologic doar cu Pokemon Go.

În ceea ce privește descrierea oficială a aplicației, IKEA Place te ajută să introduci virtual obiecte din catalogul IKEA în spațiul tău din casă. Programul include modele la dimensiune reală în 3D pentru o varietate semnificativă de obiecte de mobilier, de la canapele și fotolii, până la tabureți și măsuțe de cafea. Datorită modului în care funcționează, IKEA Place te ajută să-ți formezi o opinie informată despre modul în care ți se integrează obiecte de mobilier în camera ta.

Deși aplicația este impresionantă, IKEA Place este doar prima dovadă a utilității realității augmentate pe iOS. Rămâne să vedem proiecte la fel de interesante și de la alți dezvoltatori în următoarele săptămâni.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele