iPhone 8 ”te zgârie pe urechi” când vorbești la telefon, dar problema se va rezolva

iPhone 8 ”te zgârie pe urechi” când vorbești la telefon, dar problema se va rezolva

iPhone 8 este un terminal foarte bun în teorie, dar se pare că vine cu o problemă destul de frustrantă în momentul în care încerci să dai un telefon.

Cei de la Apple au dat-o de multe ori de gard de-a lungul anilor cu mici detalii legate de noile iPhone-uri. Prea puțini pasionați de iDevice-uri reușesc să uite scandalul ”AntennaGate” de acum câțiva ani, din cauza căruia rămâneai fără semnal la telefon dacă țineai smartphone-ul în mână într-o anumită poziție.

Se pare că lansarea iPhone 8 a fost de asemenea încununată de câteva probleme importante de funcționalitate. Din fericire, oficialii Apple le-au luat la cunoștință și se vor remedia prin actualizări de firmware. Cea mai frunstrantă dintre ele a fost sesizată de un număr important de utilizatori pe forumurile companiei.

Mai mulți posesori de iPhone 8 s-au plâns pe forumul Apple că aud niște scrâncete pe frecvență înaltă când încearcă să vorbească la telefon, iar acele sunete care te zgârie pe urechi sunt combinate cu întreruperi de conversație. Problema nu este neapărat des întâlnită, dar în contextul în care vorbim de un telefon atât de scump precum un iPhone, este evident că utilizatorii nu sunt foarte încântați.

”Am luat la cunoștință problema ce afectează clienții într-un număr mic de cazuri.” Cei de la Apple au elaborat deja un comunicat de presă pe marginea subiectului prin care au confirmat că problema sunetelor stridente în cască este reală și a fost sesizată de mai mulți utilizatori de iPhone 8. ”Echipa noastră lucrează la o soluție pentru a remedia problema și va fi inclusă într-o actualizare iminentă de software.”

Cum era de așteptat, nimeni nu a oferit o explicație clară pentru a motiva fenomenul ciudat. Detaliile contează însă mai puțin. Important este că cei care au făcut investiția subtanțială într-un nou telefon Apple vor avea parte de o soluție pentru a evita zgomotele similare cu zgârierea unei table cu unghiile. Până atunci, cei care vor să apeleze la un artificiu temporar pentru a evita problema, pot apela la utilizarea unei perechi de căști sau a unui sistem handsfree.

Citește și: