Câți oameni ar plăti peste 1.000 de dolari pentru iPhone 8

Câți oameni ar plăti peste 1.000 de dolari pentru iPhone 8

iPhone 8 ar veni la un preț prohibitiv de circa 1.200 de dolari. În mai puțin de o lună va fi oficială vestea, dar până atunci poți afla câți oameni ar fi dispuși să plătească atât de mult.

Apple va prezenta noile telefoane iPhone abia în septembrie, dar până atunci au apărut tot felul de zvonuri despre ce modele pregătește, ce aduc nou, dar mai ales cât ar costa. Avem iPhone 8 pe listă, dar și modele iPhone 7s și 7s Plus, care să actualizeze telefoanele lansate în urmă cu un an.

Despre iPhone 8 s-a vehiculat că va fi o ediție de colecție, pentru că vine la 10 ani după primul model, tocmai de aceea și prețul ar fi destul de ridicat. Cel mai des e „stabilit“ la aproximativ 1.200 de dolari. Poate că îți pare prea mare, dar o companie a calculat câți oameni ar fi dispuși să investească atât de mult într-un smartphone.

Conform Barclays, prețul prea mare s-ar putea să-i facă pe oameni să nu stea la coadă pentru acest model. Astfel, dacă depășește 1.000 de dolari, doar 11% din cumpărători ar fi dispuși să-l achiziționeze. Totuși, dintre cei care deja folosesc telefoanele companiei Apple, 18% din ei ar da atâția bani pe-un telefon. Mai există însă și soluția achiziționării în sistemul de rate al Apple, pentru care prețul optim ar fi la sub 50 de dolari pe lună, timp de un an.

„Aproximativ 85% din respondenți au spus că sunt dispuși să cumpere noua generație de smartphone, răspuns care demontează ideea că oamenii nu sunt dornici să achiziționeze un nou telefon fără contract“, mai arată Barclays în analiza sa.

Citește și:
Sursa: PhoneArena