Internetul pe mobil va fi mai rapid decât cel prin cablu, datorită Samsung

Internetul pe mobil va fi mai rapid decât cel prin cablu, datorită Samsung

Internetul prin fibră optică a fost considerat mult timp ca fiind cel mai rapid, dar un nou modem de la Samsung este capabil de viteze mai bune.

Deși creațiile Qualcomm au fost considerate de referință când vine vorba de cipuri pentru mobile, Samsung s-ar putea să le iasă în față americanilor. În acest scop, se pare că au finalizat proiectul pentru un modem ultra rapid, compatibil cu cele mai noi standarde de comunicații wireless.

La ora actuală, vârful de gamă al sud coreenilor este SoC-ul Exynos 8895. Acesta are la interior un modem compatibil cu standardul LTE Cat.16. În condiții ideale, respectivul cip ar trebui să fie capabil de atingerea unor viteze de download de până la 1Gbps. Dacă valoarea nu vă este cunoscută, aceasta reprezintă standardul actual în momentul în care vorbim de internet prin fibră optică oferit de majoritatea operatorilor.

Se pare însă că atingerea acelui prag nu a fost însă suficientă pentru Samsung și, din acest motiv, a colaborat cu compania japoneză Anritsu la realizarea unui modem compatibil cu Cat.18 LTE. Pe hârtie, acesta din urmă ar trebui să fie capabil de viteze de până la 1,2Gbps. În plus, modemul cu pricina va fi primul din lume certificat 6CA, un detaliu suplimentar ce atestă abilitatea de a atinge viteze de download mai mari decât o conexiune cu fibră optică în confortul căminului.

Dacă ar fi să atașăm niște statistici mai ușor de înțeles performanței noului modem, în condiții ideale, ar trebui să poți descărca un film full HD în 10 secunde. În plus, ar trebui să elimine complet perioadele de încărcare din apeluri video sau streaming la calitate HD.

Pentru ca lucrurile să funcționeze cum trebuie, operatorii de telefonie trebuie să-și optimizeze rețele și să faciliteze agregarea traficului de pe mai multe frecvențe diferite. Noul modem Cat.18 6CA de la Samsung poate agrega traficul de date de pe șase frecvențe simultan, față de cinci cât era posibil înainte. În plus, suportă 4×4 MIMO (Multiple-Input, Multiple Output) pentru transferuri ultra rapide de date în rețele Wi-Fi. Ca utilizare, Galaxy S9 s-ar putea să fie primul telefon cu noul tip de modem.

Citește și: