27 iun. 2017 | 17:36

Samsung Galaxy S9 ar putea beneficia de procesoare revoluționare

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S9 ar putea beneficia de procesoare revoluționare

Samsung Galaxy S9 este, cel mai probabil, într-o fază incipientă de dezvoltare, iar informațiile ne arată că procesoarele telefonului vor fi revoluționare.

Modelul Galaxy S8 e încă unul destul de tânăr pe piață, dar planurile pentru viitorul flagship al companiei deja au fost făcute. Astfel, dacă ne luăm după sursele din industrie, este foarte probabil ca Samsung Galaxy S9 să folosească procesoare Exynos pe noduri de 8nm, dar și procesoare Qualcomm pe noduri de 7nm.

La prima vedere, vestea poate că nu pare foarte surprinzătoare, însă sunt câteva detalii importante de urmărit. Cele două companii au cooperat de-a lungul procesului de producție a procesorului Snapdragon 835, vârful de gamă al Qualcomm, iar Samsung folosește acest chipset în varianta de S8 vândută în SUA.

Cu toate acestea, se pregătește o oarecare ruptură între cele două companii. Astfel, se pare că Qualcomm va renunța la Samsung ca partener pentru producția de procesoare pe 7nm și se va baza doar pe TSMC, scrie phonearena.com.

De aici, însă, avem de-a face cu o nouă întrebare: de ce Samsung ar vrea să producă procesoare pe 8nm, când rivalii lor ajung la procesul de fabricație de 7nm? Un alt zvon apărut tot astăzi ne dă un răspuns pentru această întrebare: Samsung își reduce semnificativ investițiile pentru linia de producție de procesoare pe 7nm, astfel încât să se poată pregăti pentru procesoarele pe 6nm. Investițiile în acest sens ne-ar putea aduce procesoare de acest fel pe piață undeva în jurul anului 2019.

Pe scurt, mutarea de acum pune Samsung pe locul doi în competiția actuală, dar în aproximativ doi ani, aceștia ar urma să ajungă înapoi pe primul loc, asta dacă dezvoltarea procesoarelor pe 6nm nu întâmpină probleme.