Intel lucrează la un PC cât un card de credit, dar cu specificații de top

Intel lucrează la un PC cât un card de credit, dar cu specificații de top

Intel Compute Cards sunt o serie de calculatoare cu dimensiuni extrem de reduse, iar specificațiile sunt cu adevărat impresionante.

Având în vedere că vorbim despre niște PC-uri cu dimensiuni asemănătoare cu cele ale unor carduri de credit, ne-am aștepta ca specificațiile să fie unele mediocre, ca să fim indulgenți. Cu toate acestea, Intel pregătește mini-calculatoare cu diverse configurații care nu lasă nimic de dorit.

Astfel, Intel are de gând să ducă segmentul de micro-PC-uri la un nou nivel, creațiile companiei fiind mult mai puternice decât Raspberry Pi și alte sisteme asemănătoare. Micile calculatoare sunt create pentru a oferi soluții complete și modulare, iar dacă specificațiile apărute pe internet sunt reale, avem de-a face cu sisteme foarte bune.

La capitolul memorie RAM, toate calculatoarele vin cu 4GB, iar când vine vorba de spațiu de stocare, lucrurile variază. Poți alege pentru un micro-PC cu 64GB de stocare flash, de tip eMMC, iar acestea vin la pachet cu procesoare din gama Apollo Lake.

Dacă vrei ceva mai performant, poți opta pentru procesoare de ultimă generație, din gama Kaby Lake, alături de care vei primi și 128GB de spațiu de stocare pe SSD. Procesoarele sunt cele mai variate opțiuni dintre care îți poți alege cea mai potrivită piesă. Cel mai performant este un procesor care ajunge la 3,3GHz și care are placă video Intel HD Graphics.

Sistemele sunt, cel puțin momentan, orientate către producători și alte companii partenere; de aceea, sistemele nu vin cu conectori standard, cum ar fi cel USB. Cu toate acestea, folosind un conector Compute Card, acestea pot fi legate la mai orice sistem pe care îl ai la dispoziție. În plus, cu ajutorul unui modul wireless, pot fi conectate la alte device-uri prin intermediul acestei tehnologiei.

Noile PC-uri ar trebui să coste între 150 de dolari pentru modelele de bază și 500 de dolari pentru modelele mai avansate, scrie digitaltrends.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: