10 aug. 2017 | 12:10

Aceste videouri te vor enerva mai mult decât orice sau te vor calma

VIDEO ACTUALITATE

Videourile Ikea ASMR, disponibile pe YouTube, sunt unele dintre cele mai enervante sau mai liniștitoare, depinde de personalitatea ta.

Înainte să detaliez clipurile de promovare atașate acestui material, important este să înțelegi ce înseamnă ASMR sau Autonomous Sensory Meridian Response. Această formulare a fost asociată încă din 2010 unor experiențe multimedia care stimulează în mod involuntar o reacție din partea unor persoane. Reacția cu pricina este una plăcută și se simte inițial la nivelul capului și, ulterior poate fi resimțită la nivelul pielii de pe întregul corp. Un fel de gâdilat sau mângâiat pleacă din dreptul scalpului și se resimte pe gât și pe coloana vertebrală.

Mulți au comparat ASMR cu un stimul capabil să genereze o senzație de euforie mai puțin intensă. Este o combinație de sentimente pozitive ce începe printr-o senzație de gâdilat pe piele dar se extinde rapid. Respectivul sentiment poate fi generat de stimuli acustici, vizuali sau de conținut multimedia. Unii s-au mai referit la ASMR ca fiind un orgasm al creierului.

Astfel, noile clipuri de la Ikea sunt menite să fie experimentate, nu vizionate. Acesta este și motivul pentru care ar fi bine să le trăiești cu căștile pe urechi. Clipurile de promovare al căror apogeu este cel de 25 de minute de mai sus fac parte dintr-o campanie de marketing intitulată Oddly Ikea (Bizar Ikea. La bază, scopul lor este de a prezenta într-un mod cât mai plăcut colecția de obiecte a companiei destinată sezonului de întoarcere la școală. Este vorba de obiecte de mobilier sau decor pentru căminele de la facultate și sunt surprinzător de variate.

Nici măcar nu trebuie să deschizi ochii pentru a înțelege prezența termenului ASMR în titlul tuturor clipurilor din această serie. Vocea liniștitoare de pe fundal te va ajuta să te relaxezi și, dacă te concentrezi suficient, să te bucuri de niște trăiri pe care nu le-ai mai asociat în trecut reclamelor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele