Mobila de la MIT inspirată din Transformers poate fi achiziționată cu o sumă generoasă

Mobila de la MIT inspirată din Transformers poate fi achiziționată cu o sumă generoasă

Nu se întâmplă des să auzi de mobila de la MIT, dar un grup de cercetători din cadrul universității americane au creat niște corpuri de mobilier revoluționare.

În urmă cu aproximativ trei ani, atrăgeam atenția asupra unui proiect de la MIT care era complet diferit de activitatea obișnuită a cercetătorilor de la Michigan Institute of Technology. Legătura cu sisteme avansate tehnologice era evidentă, dar mobila de la MIT părea totuși un mit care nu se va materializa niciodată într-un produs de serie.

Cei care au crezut că CityHome va rămâne un proiect MIT pe care nu-l vom vedea pe rafturile magazinelor, vor fi bucuroși să afle că situația este un pic diferită. CityHome a trecut printr-un proces de rebranding iar acum este intitulat Ori Systems și este disponibil pentru precomandă.

În ceea ce privește produsul efectiv, aceasta este o mobilă gadget, ce-și poate schimba forma și utilitatea la apăsarea unui singur buton. Ideală pentru spații restrânse în care nu poți integra foarte multe corpuri de mobilier, Ori Systems te ajută să profiți la maxim de o garsonieră, de exemplu.

Singura problemă, dacă o putem numi așa, este că doar dezvoltatorii imobiliari care dețin sau lucrează la diverse complexe pot achiziționa momentan Ori și doar dacă activează în New York, San Francisco, Boston, Seattle, Chicago, DC, Vancouver, Miami sau Columbus. Cel mai probabil, în timp, acest format de mobilă va putea fi achiziționat și în alte condiții din diferite colțuri ale lumii, dar, momentan, opțiunile sunt limitate.

Când am vorbit prima oară de MIT CityHome, corpul de mobilier ce părea desprins din Transformers era făcut să răspundă la gesturi. Versiunea comercială a produsului răspunde la apăsări de butoane fizice, dar poate fi controlată și printr-o aplicație de smartphone sau folosind comenzi vocale. Alexa este asistentul virtual care își face veacul în spatele celui mai mare gadget din casă, iar prețul întregului complex este de aproximativ 8800 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: