iFixit a confirmat diferențele dintre Note 7 și Note Fan Edition

iFixit a confirmat diferențele dintre Note 7 și Note Fan Edition

Dacă nu ar fi explodat, Note 7 ar fi putut fi telefonul anului trecut. Cei care au fost încântați de respectivul gadget, se pot orienta însă către un Galaxy Note Fan Edition.

În urmă cu aproximativ un an, cei de la Samsung se pregăteau pe vremea asta să lanseze cu surle și trâmbițe Galaxy Note 7. În primele câteva săptămâni de disponibilitate, telefonul s-a vândut precum pâinea caldă. Primele review-uri au fost pozitive și era evident că telefonul reprezintă o combinație inspirată de funcționalitate și performanță. Din păcate, a început să explodeze și nu a trecut mult până când sud coreenii s-au arătat nevoiți să-l retragă de pe piață.

Stocurile semnificative de telefoane retrase de pe întregul mapamond au ajuns însă de curând din nou pe piață. Versiunea refurbished de Note 7 este însă intitulată Galaxy Note Fan Edition și are câteva modificări în comparație cu modelul original. Lista detaliilor schimbate a fost confirmată de iFixit după ce au demontat un exemplar.

Conform analizei detaliate a celor de la iFixit, după cum era de așteptat, în proporție de 95%, Note Fan Edition este la fel ca Galaxy Note 7. Diferențele țin aproape exclusiv de baterie. În continuare nu avem parte de o baterie detașabilă, dar acumulatorii folosiți sunt de 12,32Wh, în loc de 13,48Wh în modelul original. Dintr-un punct de vedere, aceasta este cea mai recentă confirmare a faptului că toate problemele întâmpinate de Note 7 au fost cauzate de un acumulator defectuos.

Bateria prezentă în Galaxy Note Fan Edition este fizic mai mică decât acumulatorul original și un pic mai ușoară. În plus, figurează ca fiind produsă pe 20 iunie, anul acesta. Concluzia simplă este că această iterație de Galaxy Note poate fi folosită fără nici un fel de emoții pe termen lung, un detaliu confirmat și de faptul că nici un exemplar nu a explodat până la această oră, după cele câteva săptămâni de disponibilitate.

Citește și: