12 iul. 2017 | 17:06

Primul test al rețelei Hyperloop One a fost efectuat cu succes

ACTUALITATE
Primul test al rețelei Hyperloop One a fost efectuat cu succes

Hyperloop One a efectuat cu succes primul test al rețelei de transport, iar acum avem detalii despre reușită.

Testul în vid al tehnologiei hyperloop a fost efectuat încă din data de 12 mai, dar compania a dat abia acum publicității informații despre acesta. În cadrul testului, vehiculul care folosește tehnologia de levitație magnetică, a reușit să ajungă la viteza de 112 kilometri pe oră de-a lungul traseului de teste Hyperloop One din Nevada.

Compania a dat publicității și imagini cu noul vehicul de transport. Acesta folosește nu doar tehnologia maglev, ci și pe cea de propulsie electromagnetică, iar ”trenul” aerodinamic are aproximativ nouă metri lungime. Acesta este construit din aluminiu structural și fibră de carbon, fiind creat pentru a transporta nu doar pasageri, ci și marfă, conform celor de la Hyperloop One.

hyperloop one 2

Compania intră acum într-o nouă fază de testare, iar scopul echipei este ca trenul să ajungă la viteza de 400 kilometri pe oră. Conceptul a fost imaginat pentru prima dată de Elon Musk în 2013, iar un astfel de tren hyperloop ar putea transporta oameni sau marfă prin tuneluri vidate, la viteze de până la 1200 de kilometri pe oră.

Efectuarea testului departe de ochii lumii ne arată că Hyperloop One vrea să lucreze mai mult în privat de acum încolo, în contrast cu evenimentele din trecut, care au avut parte de multă publicitate.

În octombrie, echipa a început construcția unui traseu de teste, DevLoop, care are o lungime de 500 de metri ,iar acesta a devenit operațional în aprilie. Compania spune că va continua să efectueze teste pe acest traseu în ultimele luni, pentru a se asigura că software-ul și componentele fizice ale vehiculului sunt în regulă, relatează theverge.com.