21 iul. 2017 | 16:30

Elon Musk a primit aprobarea pentru prima rută de Hyperloop

ACTUALITATE
Elon Musk a primit aprobarea pentru prima rută de Hyperloop

Elon Musk a postat ieri pe Twitter un mesaj prin care i-a anunțat pe fanii săi că a obținut un acord verbal din partea guvernului Statelor Unite ale Americii pentru a construi primul Hyperloop pe teritoriu american. 

Tubul va fi amplasat sub nivelul solului și va conecta New York de Washington. Chiar dacă se vehicula că prima rută care va fi construită în SUA să lege San Francisco de Los Angeles, se pare că aceasta va trebui să mai aștepte. Pe traseul dintre New York și Washington, tubul Hyperloop va avea două opriri: Philadelphia și Baltimore. Lucrările urmează să fie derulate prin intermediul unei alte companii deținută de Musk, și anume Boring Company, cea care vrea să rezolve traficul cu ajutorul tunelurilor subterane.

Elon Musk nu a oferit mai multe detalii despre acest acord verbal, însă a spus că durata unei călătorii de la New York la Washington va dura doar 29 de minute, ceea ce este cel puțn impresionant. La momentul actual, o călătorie cu trenul între cele două metropole durează trei ore și 20 de minute, iar una cu autobuzul, peste patru ore. Pe lângă această rută, Hyperloop va uni în viitor Los Angeles și San Francisco, așa cum era planul inițial. În plus, se pare că ea se va extinde chiar către Texas.

Între timp, a fost confirmat și acceptul de a-și construi rețeaua Hyperloop chiar de la Casa Albă, însă nu se știe exact când va veni și apropbarea oficială. Ar mai putea dura ceva timp din cauza problemei birocrației necesare pentru așa ceva, notează TechCrunch.com.