Parteneriatul care asigură telefoanele Huawei să se încarce repede și sigur

Parteneriatul care asigură telefoanele Huawei să se încarce repede și sigur

Huawei se laudă cu tehnologia SuperCharge prin care încarci rapid telefonul. Mai nou, are un parteneriat care să te facă să și ai încredere în ea.

Huawei a anunțat parteneriatul cu TÜV Rheinland, care va certifica tehnologia SuperCharge dezvoltată de companie. Este, totodată, o premieră: prima dată când o tehnologie de încărcare rapidă disponibilă la nivel comercial a trecut cu succes testele stabilite de o entitate terță.

Huawei SuperCharge utilizează o soluție de încărcare de joasă tensiune, cu 4,5 volți și cinci amperi. Astfel, voltajul redus asigură eliminarea riscului de supraîncălzire, iar amperajul ridicat face ca bateria să se încarce mai repede. Spre comparație, înainte de încărcarea rapidă prin diverse tehnologii de la diverși producători, aveai alimentare la 1A, care a trecut apoi la 2A cu primele încărcătoare fast charge. Acum a ajuns la 5A, de exemplu.

Conform companiei, procesul de testare cuprinde toate componentele. Adaptoarele, circuitele integrate și cablurile trebuie să îndeplinească anumite condiții optime de funcționare la temperaturi scăzute sau în cazul unor șocuri termice.

Mai mult, Huawei susține că tehnologia sa este capabilă să autoregleze, într-un mod inteligent, tensiunea și curentul la ieșire. Astfel, ar trebui să ai bateria încărcată ami repede și telefonul să fie, totuși, sigur. În plus, conectorii și mufa de încărcare de pe dispozitive sunt programate să întrerupă automat alimentarea cu energie electrică, dacă intră în contact cu apa.

Citește și: