14 apr. 2015 | 19:00

HP alege Windows 7 pentru Omen Pro, cel mai performant laptop pe care îl are

ACTUALITATE
HP alege Windows 7 pentru Omen Pro, cel mai performant laptop pe care îl are

Cei de la HP au optat pentru preinstalarea celei mai atrăgătoare staţii de lucru ale sale, HP Omen Pro, cu bătrânul sistem de operare Windows 7.

Istoria brandului Omen este una foarte tumultoasă şi a început în urmă cu mai bine de 10 ani, când sistemele Voodoo Omen erau produse de o companie terţă. Din momentul în care HP a achiziţionat Voodoo PC, până de curând, nimeni nu mai auzise de .

La câteva luni de la lansarea sistemelor portabile de gaming HP Omen, compania americană lansează o staţie de lucru cu acelaşi design şi o configuraţie un pic mai performantă. Ilustrată în imaginea de mai sus, aceasta poartă numele de HP Omen Pro şi reuşeşte să se încadreze în aceeaşi doi centimetri şi 2,12 kilograme. De procesare se ocupă cele mai noi procesoare Intel Core i7 de la Intel, o placă video profesională de generaţie nouă NVIDIA Quadro K1100M şi 16GB RAM.

Stocarea este asigurată doar de către SSD-uri pe PCIe ultra rapide, de 256GB sau 512GB, în funcţie de buget. Panoul standard folosit este un touchscreen de 15,6 inci cu o rezoluţie nativă 1080p. Partea cea mai fascinantă a întregii ecuaţii? Vine preinstalat cu Windows 7 Professional, deoarece până şi ştie că cei care investesc într-o staţie grafică nu apreciază interfaţa Windows 8.

Pe de-o parte este foarte similar la interior cu cele mai performante staţii de lucru HP din seria ZBook. Diferenţa majoră dintre acele sisteme şi acesta este însă designul mult mai atrăgător al noului Omen Pro. Acesta din urmă este disponibil pentru comandă pe website-ul producătorului de la 2.200 de dolari şi are toate şansele să ajungă şi în ţara noastră pe canale oficiale în câteva săptămâni.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele