HP și Acer au anunțat primele sisteme cu Windows 10 S

HP și Acer au anunțat primele sisteme cu Windows 10 S

Succesul unei noi platforme precum Windows 10 S este asigurat prin intermediul unor parteneri de încredere, iar HP și Acer au anunțat deja primele sisteme.

Microsoft a anunțat aseară în Statele Unite un nou sistem de operare și un nou laptop creat sub brand propriu. Este vorba de Windows 10 S și Surface Laptop. Noul SO este menit pentru sisteme mai slabe cu o configurație hardware mai accesibilă, iar HP și Acer s-au grăbit să anunțe primele notebook-uri preinstalate cu noul Windows.

În principiu, nu vorbim neapărat de sisteme complet noi, ci de versiuni mai accesibile ale unor ultraportabile existente din oferta Hewlett Packard și Acer. Acestea au un preț de pornire de 299 de dolari și nu vin la pachet cu un design revoluționar. Eventual, au la final sufixul Education Edition, în contextul în care Microsoft a promovat noul SO ca fiind ideal pentru instituții de învățământ.

Cel mai interesant dintre ele este HP ProBook X360 Education Edition cu un ecran de 11,6 inci rabatabil la 360 de grade și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Folosește un procesor Intel Celeron de ultimă generație, cu 4GB RAM și 64GB de spațiu. Același laptop cu Windows 10 costă 329 de dolari, dar preinstalat cu Windows 10 S începe de la 299 de dolari.

Acer TravelMate Spin B1 Convertible este hibridul asiaticilor menit să satisfacă curiozitatea doritorilor de Windows 10 S. Cu un preț de 299 de dolari, acest model are un panou Full HD de 11,6 inci. La interior ascunde o combinație între un Intel Celeron de ultimă generație, 4GB RAM și o memorie Flash de 64GB. Ecranul folosit este sensibil la atignere, iar pentru comparație puteți avea în vedere că prețul lui obișnuit cu Windows 10 este de 399 de dolari.

Noi laptopuri cu Windows 10 S vor fi anunțate în lunile ce urmează cu prețuri începând de la 189 de dolari, conform celor de la Microsoft.

Citește și: