Honor 7X e un telefon fără margini la un preț accesibil

Honor 7X e un telefon fără margini la un preț accesibil

Huawei încearcă să surprindă un public cât mai larg de utilizatori cu gadgeturile sale diversificate, iar Honor 7X este cel mai recent aparat mainstream al său.

Smartphone-urile din game Honor sunt create tot de Huawei, dar figurează ca fiind un brand independent al chinezilor. Din acest motiv, pe carcasa noului Honor 7X nu vei vedea nicăieri sigla Huawei. Trecând peste acest detaliu de fond, e bine de știut că noul 7X este urmașul telefonului Honor 6X lansat în urmă cu aproximativ un an. În 2016, 6X era varianta mai accesibilă pentru vârful de gamă Honor 8. Aceeași rețetă este valabilă în anul acesta, cu mențiunea că Honor 7X este versiunea mai accesibilă a Honor 9. 

În timp ce Honor 6X a făcut valuri anul trecut prin introducerea unui sistem de captură principal format din două camere pe un telefon mainstream, noul Honor 7X micșorează la maxim ramele de pe margini. Practic, noul dispozitiv este construit în jurul unui panou Fullview de 5,93 inci, amintindu-ne dintr-un punct de vedere de Galaxy S8 și iPhone X. Cu toate că va fi destul de ieftin în decembrie când va ajunge pe piață, telefonul reușește să folosească o carcasă din aluminiu și să aibă pe spate un senzor de amprentă.

În privința configurației hardware, Honor 7X ascunde la interior o combinație între un procesor Huawei Kirin 659 cu 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Acumulatorul este de 3340mAh. Spre deosebire de majoritatea terminalelor actuale, Honor 7X folosește în continuare o mufă de încărcare microUSB, la fel ca în urmă cu câțiva ani. Din aceeași ecuație, lipsesc elementre precum NFC, încărcare wireless sau Android Oreo.

Momentan nu există un preț de achiziție pentru Honor 7X, dar nu ar trebui să coste mai mult de 300 – 350 de euro. În magazine, va ajunge începând cu data de 5 decembrie, în fiecare colț al mapamondului.

Citește și: