Noul concept BMW de motocicletă electrică te lasă cu gura căscată

Noul concept BMW de motocicletă electrică te lasă cu gura căscată

Un nou concept BMW a făcut valuri în online în ultimele zile. Intitulată BMW Motorrad Concept Link, noua creație este o motocicletă electrică.

În cadrul unei conferințe desfășurată în urmă cu câteva zile la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017, cei de la BMW au făcut mai multe anunțuri interesante. În același context în care au detaliat viitorul seria 8, nemții au ieșit la înaintare cu o motocicletă cu zero emisii de carbon. Aceasta este construită în jurul unui motor electric și este dotată cu cele mai noi tehnologii.BMW Motorrad Concept Link 2

Intitulată BMW Motorrad Concept Link, creația din imaginile alăturate combină linii futuriste de design cu un nivel sporit de confort și elemente avansate de conectică. Realizată folosind un limbaj nou de design, noua motocicletă iese în evidență prin găzduirea confortabilă a doi oameni.

Partea de propulsie este asigurată de un motor electric de putere mare. Bateriile sunt ascunse sub șa și în partea din spate a body-ului. Acest principiu de design a facilitat obținerea unei motociclete futuriste, dar cu un grad sporit de confort și stabilitate pe șosea. Accelerarea rapidă și manevrabilitatea sunt alte caracteristici definitorii. Nu lipsește marșarierul pentru deplasare în spate.

Fiind o motocicletă electrică conectată în permanență la internet și smartphone, aceasta se ancorerază în calendarul proprietarului pentu a crea trasee în avans. În funcție de nivelul de grabă, calculează automat traseele GPS cele mai rapide sau cele mai atrăgătoare din punctul de vedere al peisajului. bmw-motorrad-concept-link-3

Bordul nu are nimic în comun cu bordul pe care îl vezi de obicei la motociclete. Acesta este dominat de un ecran de dimensiuni generoase pe care vezi în permanență detalii despre traseu, viteză și baterie rămasă. Unele dintre informațiile utile vor fi proiectate pe suprafața de protecție anti-vânt pentru a fi cât mai aproape de câmpul vizual al șoferului.

În altă ordine de idei, nimeni nu știe exact dacă această motocicletă va deveni sau nu realitate. Important este că există în stadiu concept.

Citește și: