HBO continuă să sufere din cauza hackerilor: noi seriale ajung online

HBO continuă să sufere din cauza hackerilor: noi seriale ajung online

Au trecut deja câteva săptămâni de când serverele HBO au fost sparte de hackeri. Se pare însă că aflăm în continuare noutăți desprinse din atac.

Nici o situație nu este mai frustrantă pentru un gigant tehnologic decât apariția online a creațiilor sale nelansate pentru a fi descărcate gratuit. Se pare însă că printr-o astfel de perioadă trece HBO. Compania americană a beneficiat de „vizita” unor hackeri în urmă cu aproximativ o lună, dar încă nu au ajuns online toate datele capturate. Din câte se pare, hackerii speră să obțină o recompensă generoasă pentru a înceta publicarea serialelor nelansate.

Totul a pornit de la 1,5TB de date capturați de hackeri. Pentru o perioadă semnificativă de timp, nu a fost foarte clar ce se găsește în acel volum de date. Putea fi vorba de scenarii pentru serialele din portofoliu, emailuri sau episoade nelansate. Pentru a spulbera orice urmă de mister, hackerii au publicat deja prin comunitățile cu torrenți câteva episoade din serialele actuale și viitoare produse de Home Box Office. Lista inițială a inclus Ballers, Insecure și Barry.

Grupul de hackeri al cărui nume este necunoscut a cerut aproximativ șase milioane de dolari pentru a înceta publicarea de informații sensibile online. Deoarece HBO refuză să negocieze cu făptașii, tocmai a ajuns pe internet primul episod din Curb Your Enthusiasm. Întoarcerea celui mai îndrăgit serial HBO a fost anunțată de mult timp, iar fanii abia au așteptat ca Larry David să-și reia rolul. Primul episod ar fi trebuit difuzat pe 1 octombrie conform programului intern al companiei.

„Nu comunicăm cu hackerii și nu vom comenta de fiecare dată când o nouă informație este dezvăluită”, a declarat compania. Conform comunicatului înaintat către Variety, oficialii HBO recunosc amploarea situației și știu tot ce se întâmplă pe marginea subiectului. Din păcate, asta nu înseamnă că au găsit și o soluție pentru a împiedica publicarea online a altor filme și seriale.

Citește și: