Cum a încercat HBO să-i cumpere pe hackerii care au furat Game of Thrones

Cum a încercat HBO să-i cumpere pe hackerii care au furat Game of Thrones

Scandalul hackerilor care au furat câțiva TB de date de la HBO e mai mare decât ne așteptam, având în vedere că americanii au încercat să le cumpere liniștea. 

La nivel internațional, marile companii și autoritățile de stat au un principiu foarte important conform căruia nu trebuie inițiate nici un fel de negocieri cu hackeri sau teroriști. În momentul în care te-ai angajat să achiți o sumă de bani unui grup de persoane malițioase care te șantajează, ai toate șansele ca același lucru să se repete în viitor. Practic, ai fost etichetat ,,bun de plată” și, subit, ai motivat alte grupuri de hackeri să investească o cantitate semnificativă de timp pentru a-ți fura datele.

Cu toate acestea, mai multe publicații importante din SUA au confirmat că HBO a încercat să plătească hackerii care le-au spart câteva servere în urmă cu câteva săptămâni. Practic, era vorba de o recompensă de 250.000 de dolari achitată în Bitcoin, pentru ca banii să nu poată fi urmăriți cu ușurință. Luând în calcul amploarea sumei, este foarte probabil ca datele furate de hackeri să fie mai sensibile decât se credea inițial.

„Ca un semn de bună credință din partea noastră, ne angajăm să achităm o recompensă pentru vulnerabilitățile exploatate de 250.000 de dolari către voi în momentul în care primim contul și am achiziționat Bitcoin.” Conținutul scrisorii oficiale a fost primit de Variety și The Hollywood Reporter și pare să fie autentic.

Cei de la Variety sunt încrezători că respectiva propunere s-ar putea să fi fost o tactică de a câștiga timp. În opinia lor, HBO nu ar fi finalizat niciodată acea plată. Cum era de așteptat, nici un oficial de la Home Box Office nu a confirmat validitatea acestor informații.

Un lucru este însă sigur. Nici o plată nu a fost făcută până la această oră hackerilor și este doar o chestiune de timp până la publicarea altor date sensibile legate de studiourile HBO. La începutul acestei săptămâni, numere de telefon, adrese de email și adrese fizice reale aparținând actorilor din Game of Thrones au fost publicate de către hackeri.