Hărțuirea sexuală de la Uber a devenit subiect de film

Hărțuirea sexuală de la Uber a devenit subiect de film

După ce s-a reflectat în concedieri masive, demisia directorului general și un proces complex de rebranding, hărțuirea sexuală de la Uber va fi subiect de film.

Anul 2017 a fost unul foarte dificil pentru Uber. Deși compania a înregistrat o creștere semnificativă a încasărilor, iar serviciul de ”ride sharing” se extinde în permanență în noi teritorii, Uber a suferit o problemă majoră de imagine din cauza dovezilor de hărțuire sexuală din interiorul companiei. Aparent, politicile sexiste defineau managementul companiei și făceau viața un iar pentru angajatele de sex feminin.

Susan Fowler a dezvăluit situația dezastruoasă de la Uber într-o postare pe blogul personal.  Acea postare încărcată de detalii grafice despre mediul de lucru în compania americană a inițiat o investigație independentă în practicile Uber și, la scurt timp după respectiva analiză, 20 de angajați au fost concediați și CEO-ul Travis Kalanick și-a dat demisia. În același timp, postarea lui Fowler a avut repercusiuni la nivel global și, imediat după, mediul toxic pentru femei dintr-o varietate foarte mare de corporații a devenit public. Multe schimbări de politică au fost implementat în companii importante din Sillicon Valley datorită lui Susan Fowler.

Experiența fostei angajate Uber în cadrul companiei se pare că va fi transformată într-un lung metraj în viitorul apropiat. Informația a apărut inițial într-un articol despre Fowler din New York Times. La scurt timp după, cei de la Deadline Hollywood au publicat mai multe detalii despre proiect. De producția peliculei se va ocupa compania Good Universe, iar Fowler se va implica în mod direct în transpunerea poveștii ei pe marele ecran. Scenariul a căzut în sarcina lui Allison Schroeder, aceeași scenaristă care a făcut valuri anul trecut pentru redactarea Hidden Figures. Descrierea oficială, în opinia producătoarei Kristin Burr, este că rezultatul final va fi o combinație între Erin Brockovich și The Social Network. Din păcate, filmul nu are încă un nume oficial și nici nu știm când apare.

Citește și: