Apple a permis Uber să-ți înregistreze ecranul de la iPhone

Apple a permis Uber să-ți înregistreze ecranul de la iPhone

Aplicația Uber a beneficiat de o permisiune destul de ciudată din partea Apple, ajungând să înregistreze ecranele iPhone-urilor.

Dacă vrei ca aplicația ta să ajungă în vreunul dintre magazinele dedicate, trebuie să respecți reguli destul de stricte în ceea ce privește permisiunile, pentru a nu expune utilizatorii la riscuri inutile. Google și Apple au în grijă această problemă, dar se pare că există și scăpări.

Conform celor de la Gizmodo, experți în securitate au declarat că Apple a permis Uber să acceseze ecranele iPhone-urilor și chiar să le înregistreze. Într-adevăr, sună ca o afacere destul de dubioasă, dar nu este cazul. Se pare că Apple a permis aplicației Uber să acceseze ecranul de iPhone, în încercare ade a îmbunătăți funcționalitatea și compatibilitatea cu aplicația de pe Apple Watch.

O astfel de situația este destul de rară, conform lui Will Strafach, cercetător în securitate și CEO la Sudo Security Group. ”Niciun alt dezvoltator n-a reușit să convingă Apple să le ofere acces la o asemenea permisiune. Având în vedere trecutul Uber și problemele lor cu confidențialitatea, e curios modul în care aceștia au convins Apple să le permită accesul la ecranele telefoanelor”, spune acesta.

Intenția celor de la Uber nu este deloc una periculoasă în sine, dar există întotdeauna îngrijorări cu privire la situația nefericită în care un hacker ar putea să obțină acces la sistemele Uber, reușind astfel să vadă și să înregistreze ce se întâmplă pe un ecran de iPhone.

Între timp, cei de la Uber au declarat că API-ul respectiv a fost înlăturat din aplicație. Conform unui purtător de cuvânt, acesta era folosit pentru o versiune veche a aplicației Apple Watch, pregătind pe telefon harta care era apoi afișată pe ceas.

Citește și:
Etichete: