Death Stranding e un joc înfricoșător marca Guillermo del Toro

Nu știm când se va lansa, dar Death Stranding pare să conțină toate ingredientele unui joc care să te țină în scaun pentru o lungă perioadă de timp.

Timp de mulți ani, Hideo Kojima a fost asociat în mod exclusiv cu franciza Metal Gear Solid. Creatorul japonez de jocuri a definit majoritatea detaliilor din jocurile care au făcut valuri în ultimele două decenii pe o varietate foarte mare de platforme. Între timp însă, a rupt orice legătură cu Konami, publisherul seriei MGS. Ultimul titlul de care a fost responsabil în cadrul Konami a fost Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Deoarece relațiile nu s-au terminat însă bine între cele două părți, Kojima nici măcar nu a putut să fie prezent în 2015 la The Game Awards pentru a-și ridica premiul pentru titlul cu pricina.

Detaliile de atunci contează însă mai puțin. Important este că Hideo Kojima a început o colaborare cu Guillermo del Toro la scurt timp după despărțirea de Konami. Ulterior am aflat că scopul parteneriatului poartă numele Death Stranding. Jocul va fi disponibil exclusiv pe PlayStation 4 și cel mai nou trailer a fost prezentat săptămâna aceasta la The Game Award.

Dacă nu era evident din trailer, în Death Stranding îi vom vedea digitizați pe Norman Reedus – The Walking Dead și Mads Mikkelsen – Hannibal. Povestea jocului pare a fi cel puțin complicată, deși tonul macabru de speriat este evident din primul cadru. Per ansamblu sursele de inspirație par a fi destul de multe, de la Alien la manga. Nu facilitează confortul psihologic nici faptul că personajele în costume de astronauți au niște bebeluși într-un fel de capsule semi-transparente.

Lucruri inexplicabile, gândaci imenși și fenomene de la care ți se ridică pielea pe tine, toate par să fie la locul lor într-un joc în care nu îmi dau seama dacă trebuie doar să supraviețuiești sau să faci mult mai mult decât atât. Poate în 2018 vom afla și când se lansează. Primele detalii le-am aflat la E3 în 2016.

Alexandru Puiu
09:30 10.12.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video