Camera lui Samsung Galaxy S9 va putea filma la 1.000 de cadre pe secundă

Camera lui Samsung Galaxy S9 va putea filma la 1.000 de cadre pe secundă

Samsung Galaxy S9 este deja în lucru, iar compania ar avea de gând să aducă o cameră foto impresionantă în cadrul telefonului.

Conform informațiilor apărute în presă, Samsung lucrează la un senzor de cameră de ultimă generație, care să fie capabil de filmări la o mie de cadre pe secundă. Astfel, telefonul ar putea rivaliza cu modelele Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Premium, de la Sony.

Senzorul ar trebui să fie gata pentru producția la scară largă în luna noiembrie, fiind suficient timp pentru ca acesta să fie integrat în viitorul smartphone, care are șanse să fie lansat încă din luna ianuarie, dacă este să ne luăm după zvonuri.

Sony a creat, brevetat și produs un senzor propriu cu design cu trei straturi, capabil să filmeze la o mie de cadre pe secundă, pentru Xperia XZ1. Samsung nu poate să abordeze problema într-un mod diferit, astfel că s-ar putea baza pe un senzor cu două straturi.

Dincolo de senzorul performant, care ar urma să fie integrat într-o cameră foto duală, cel mai probabil, inspirată de Galaxy Note 8, ne așteptăm ca Samsung Galaxy S9 să aibă un ecran de 5,8 inci, de tipul Infinity, dar și un procesor Snapdragon 845. Putem spera și la un senzor de amprentă integrat în ecran, cu toate că încă nu există vești îmbucurătoare cu privire la crearea unui astfel de senzor funcțional.

Rămâne de văzut dacă senzorul va fi integrat în cadrul telefonului, însă având în vedere că deja există competitori pe piață care oferă posibilitatea de filmare la 1.000 fps, ar fi o mutare inteligentă pentru Samsung să se alinieze la standardele deja impuse.

Citește și: