Google te perindă prin 3000 de ani de modă într-o expoziție online

Google te perindă prin 3000 de ani de modă într-o expoziție online

Google oferă de mult timp o serie stufoasă de expoziții online în format gratuit, dar cea mai recentă sintetizează evoluția a 3000 de ani de modă.

De la dinozauri până la președinții SUA, prin intermediul Google Arts & Culture, gigantul din Mountain View oferă o listă stufoasă de experiențe virtuale. Fără acest proiect al companiei americane, poate nu ați fi reușit niciodată să vizitați Casa Albă sau să analizați în detaliu Sala Oglinzilor de la Versailles.

Noua experiență online din același spectru este intitulată We Wear Culture. Expoziția este dedicată modei și evoluției fenomenului cultural pe parcursul a trei milenii. De asemenea, este analizată în detaliu influența conceptului de fashion asupra culturii populare și a modului în care trecerea anilor a avut un impact semnificativ asupra preferințelor vestimentare.

Pentru că nu putea fi vorba doar de câteva poza de rezoluție mare, în cadrul We Wear Culture, echipa Google Arts & Culture a combinat un amalgam de tehnologii pentru ca vizitatorii site-ului să aibă parte de o experiență comprehensivă. Asta înseamnă că, pe lângă clipuri video și imagini, doritorii vor avea parte de experiențe de realitate virtuală. Până și particularități ale tradiției realizării de încălțăminte sau bijuterii sunt adresate în noul site web.

În mod evident, pasionații de modă și design vestimentar vor gusta experiența online la cu totul alt nivel. De exemplu, s-ar putea să fie prima oară când cineva înțelege influența unei rochii Chanel din 1925 asupra modului în care doamnele și domnișoarele poartă negru acum. Integrarea trăsăturilor corsetului clasic în rochii de seară de către Vivenne Westwood a început de asemenea de undeva. Există până și un întreg capitol dedicat tocurilor de diverse mărimi și culori.

Având în vedere evoluția portului popular românesc pe parcursul mai multor sute de ani, We Wear Culture detaliază într-o oarecare măsură și cultura autohtonă în contextul proiectului. Rămâne să decideți voi de unde începeți sau ce vi se pare cel mai interesant.

We-wear-culture-i-Google-gia-tin-istoria-tis-modas-08-06-2017-14-53

Citește și: