Google s-a descotorosit de compania care produce câini robot

Google s-a descotorosit de compania care produce câini robot

Vă mai amintiți de câinii roboți care au ajuns virali și au făcut ocolul Internetului acum ceva vreme? Aceia pe care creatorii lor îi abuzau și îi impingeau cu picioarele ca să cadă, vrând astfel să demonstreze capabilitatea lor deosebită de echilibru. Boston Dynamics este firma care producea respectivii roboți și încă mulți alții de diferite dimensiuni și capacități. Ea a fost achiziționată de Google la sfârșitul anului 2013 într-o tranzacție care a făcut extrem de multă vâlvă la vremea respectivă pe piața tech.

Văzută ca o companie de mare viitor, Boston Dynamics a continuat să facă ce știa cel mai bine. Să producă roboți după asemănarea animalelor sau chiar și a oamenilor. Atlas, Big Dog și Handle sunt cele trei creații de referință ale companiei care a fost deținută până astăzi de Google. Aceștia sunt toți recunoscuți prin faptul că sunt foarte avansați în ceea ce privește tehnologia care îi face să rămână în picioare chiar și în condiții extreme de teren sau de factori externi nefavorabili.

Cei de la Boston Dynamics au fost cumpărați de gigantul tech japonez SoftBank. Cei de acolo au activat serios pe piață în ultima vreme, ultima achizție până la Boston Dynamics fiind producătorul britanic de chipset-uri ARM. Nu mai puțin de 20 de miliarde de euro au cheltuit japonezii pe ARM. Aceștia nu au vrut să comenteze despre suma cheltuită pe Boston Dynamics. Fondul de investiții din spatele SoftBank totalizează o putere financiară situată în jurul sumei impresionante de 115 miliarde de euro.

google boston dynamics gif

Roboții creați de Boston Dynamics sunt unii dintre cei mai avansați din lume, compania fiind unul dintre liderii de piață în ceea ce privește acest domeniu. Pe lângă faptul că aceștia pot sări mai sus decât un om, ei se pot chiar și ridica singuri de la pământ în rarele cazuri în care aceștia cad din picioare, notează The Next Web.