Google te anunță când trebuie să-ți schimbi telefonul Nexus sau Pixel

Google te anunță când trebuie să-ți schimbi telefonul Nexus sau Pixel

Printr-un comunicat oficial al celor de la Google, gigantul din Mountain View a anunțat când va înceta suportul pentru telefoanele Pixel și Nexus.

Foarte mulți utilizatori de smartphone-uri și-au făcut obiceiul de a achiziționa noi modele la distanță de un an. Pentru a descuraja parțial acest comportament, oficialii Google au confirmat de mult timp că ei oferă actualizări de software și suport tehnic pentru cel puțin 2 ani de la lansarea inițială a unui gadget. Aceasta nu este o noutate.

Dacă ați făcut însă de curând o investiție într-un smartphone Nexus sau Pixel, este bine de știut că Google a anunțat în mod oficial când va înceta să mai ofere suport pentru toate dispozitivele din acele serii aflate la această oră pe piață. Acesta detalii nu trebuie percepute ca fiind îngrijorătoare, dar reprezintă niște referințe importante dacă vă gândeați la achiziția unui nou telefon în viitorul apropiat.

Ca idee, Google împarte actualizările de firmware pentru telefoane în două categorii. Există update-uri de funcționalitate ce vin la pachet cu fiecare versiune nouă de Android, dar mai sunt și actualizări de securitate care sunt lansate la scurt timp după descoperirea unor vulnerabilități mai mult sau mai puțin grave. Fiecare telefon primește noi versiuni de Android timp de doi ani și patch-uri de securitate timp de trei ani de la lansare.

Pornind de la această premisă, telefoane Pixel și Pixel XL care au fost lansate în 2016 se vor bucura de noile iterații de Android până în octombrie 2018. Actualizările de securitate vor putea fi descărcate până în octombrie 2019 de către posesorii acelorași aparate. În ceea ce privește utilizatorii de Nexus 6P și Nexus 5X, aceștia își vor instala ultimul update de Android în luna septembrie a acestui an, urmând ca anul viitor în aceeași lună să nu mai primească nici actualizări de securitate. Ultimii pe listă sunt utilizatorii de Nexus 6 și Nexus 9, aceștia nu mai au de mult timp acces la noi variante de Android, iar actualizările de securitate le vor fi livrate până în luna octombrie a acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: