Google începe să facă downgrade la Android pe Nexus 6

Google începe să facă downgrade la Android pe Nexus 6

Din totdeauna s-a știut că utilizatorii de dispozitive Nexus sunt privilegiați când vine vorba de actualizării de software, dar se pare că nu se aplică la Nexus 6.

Din momentul în care Google dezvăluie o nouă versiune majoră de Android, este o chestiune de câteva zile sau câteva săptămâni până când posesorii de terminale Nexus și Pixel beneficiază de acel firmware actualizat. Problema este că același firmware poate veni la pachet cu imperfecțiuni și probleme de compatibilitate cu consecințe destul de grave. Chiar dacă o nouă versiune de Android trece printr-o serie stufoasă de teste înainte de începerea procesului de propagare către utilizatorii, este greu să prezici toate scenariile din piață.

În acest caz particular este vorba de o situația neplăcută în care se află utilizatorii de Nexus 6. În teorie, respectivul aparat continuă să fie unul destul de bun, deși le-a dat mult de furcă celor de la Google. Altfel, este greu de înțeles de ce a durat atât de mult până când a primit actualizarea pentru Android 7.0 Nougat. Câteva săptămâni mai târziu a făcut și saltul la Android 7.1.1, dar respectivul update nu doar că a fost retras de pe piață, dar utilizatorii au fost obligați să se întoarcă la Android 7.0.

Într-un mod cât se poate de suspect, mai mulți utilizatori de Nexus 6 au început să se plângă de faptul că, în urma ultimei actualizări, versiunea lor de Android a scăzut de la 7.1.1 la 7.0. Inițial s-a crezut că este vorba de câteva cazuri izolate, dar se pare că au fost probleme mult mai grave care au dus la decizia Google. ,,A fost o actualizare recentă OTA pentru Android 7.0 ce cauzează confuzie printre utilizatorii de Nexus 6. Cei care vor să continue să primească actualizări OTA pe viitor, trebuie să revină la 7.0 pentru a reintra pe calea corectă. Dacă întâmpinați probleme după de acceptați update-ul pentru 7.0, vă rugăm să vă resetați telefonul la setările din fabrică pentru a remedia orice dificultăți.” Această descriere a situației împreună cu soluția un pic frustrantă a fost postată de curând pe Reddit.

Partea foarte ciudată a întregii poveștii este că oficialii Google au omis să menționeze de ce a fost inițiată întreaga tevatură cu upgrade-ul și downgrade-ul de la 7.0 la 7.1.1 și înapoi.

Citește și: